program uživo
')">
')">
07:00 Najava programa iz studija
07:10 Duhovni poticaj - Živo vrelo

Informacije za međugorske župljane i hodočasnike

Informacije za međugorske župljane i hodočasnike

U Međugorju je u tijeku devetnica Kraljici mira, priprava za 35. obljetnicu Gospinih ukazanja kao zahvala Nebeskom Ocu na Marijinoj prisutnosti. Svakoga dana od 16h uz Podbrdo moli se krunica. A tijekom dana u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju i u kapelici klanjanja slave se svete mise po različitim jezičnim skupinama.

Večernji molitveni program i večeras će počet u 18h molitvom krunice i biti nastavljen svetom misom u 19 sati. Jutarnje mise su u 7.30h, a sutra, kako je to uobičajeno četvrtkom, nakon večernje svete Mise bit će pobožnost klanjanja Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu.

U petak 24. lipnja 2016., na svetkovinu sv. Ivana Krstitelja Uočnica je 35. obljetnice Gospinih ukazanja. Kao i svake godine, toga dana Hodnja mira polazi ujutro u 6 sati ispred samostana sv. Ante na Humcu. Dolazak pred župnu crkvu u Međugorju predviđen je u 10 sati. Pozivaju se župljani i hodočasnici, posebno mladi da se pridruže molitvi. Sv. mise na hrvatskom jeziku u župnoj crkvi toga dana su u 7, 8, 11 i 19 sati. Tada nije predviđena zajednička molitva krunice na Podbrdu, a neće biti ni Križnog puta uz Križevac. U 22 sata počet će molitveno bdijenje-klanjanje Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu: zajedničko do 23 sata, a nakon toga klanjanje se nastavlja u tišini do 5 sati ujutro.

U subotu, 25. lipnja bit će proslavljena 35. obljetnica Gospinih ukazanja. Svete mise na hrvatskom jeziku su  u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9, 11 i središnja svečana sv. misa u 19 sati. U 22 sata je redovito mjesečno cjelonoćno klanjanje do 7 sati ujutro.

Mole se vozači koji ovih dana prometuju cestama Hercegovine da budu pozorni na pješake hodočasnike, a sve one koji dolaze u Međugorje da budu u istinskom duhovnom i molitvenom ozračju.