program uživo
19:00 Sv. Misa- izravni prijenos iz crkve sv. Jakova
20:00 Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu

Oči u oči

A onda jednom, kad ovo jutros postane samo datum neke davno prošle godine, gledat ću te u oči i pitat ću te čega si se toliko plašila kad si sinoć u suzama, tiše nego ikad, šaptala da je jedino što želiš preživjeti ovaj tjedan na kalendaru života. Sinoć dok si gledala u nebo, nisi bila sama. Na razbacanim mjestima po zemlji je disala još hrpa takvih kao ti, preplašenih i zabrinutih. Jednom, kad dođe sutra koje će ti u jedan dah strpati tisuće pitanja i odgovore tražiti među oblacima a njih tamo neće biti, činit će ti se da ti je Onaj gore postao stranac koji ti je oteo ono što voliš. Sutra kad budeš gledala u nebo, nećeš biti sama. Na razbacanim mjestima oko tebe će disati još hrpa takvih kao ti, naizgled ostavljenih i slomljenih. Jednom, kad ovo večeras postane najljepša zajednička uspomena, pogledat ćeš prema zvijezdama i namignuti. Večeras kad budeš gledala u nebo, nećeš biti sama. Oko tebe će disati hrpa takvih kao ti, nasmiješenih i zahvalnih. Jednom, kad tvoje umorne noge budu koračale po nebeskim stazama do mene, na zemlji ćeš iza sebe ostaviti hrpu takvih kao ti, ali ćeš biti sama. Prvi put.

 Na nebeskom oblaku samo ti i ja. Oči u oči. Sada, živi ovdje tako da kad dođeš pred moje haljine ne spustiš pogled nego me pogledaš. Samo to želim. Da ni za najmanjom sitnicom ne požališ kad se susretnemo. Da ne žališ što tvoje tijelo postaje prah kad se budeš rastajala sa Zemljinim cestama. Da ne žališ za brojem dana kad se njihovo redanje u jednome trenutku zaustavi. Da ne žališ jer sa sobom nosiš srce koje je kovčeg prepun blaga. Blaga kojeg nitko ne može dodirnuti rukama pa ga zbog blještavilosti ukrasti. Jednom, kad budeš stajala pored mene, uzet ću te za ruku i gledati u oči. A onda, onda će ti moj smiješak reći sve. Do tada ćeš ga već upoznati. Do tada ćeš već naučiti biti ratnik protiv svijeta. Borac protiv same sebe. Do tada ćeš naučiti biti sama sa sobom i u tišini sa mnom. Do tada, živi jer nisi sama, pored sebe imaš hrpu istih a ja... Ja te ni pod koju cijenu neću ostaviti.

Kolumnist: 

novosti iz Crkve

Svećeničko ređenje u Mostaru
Objavljeno 20.6.2017.
Proslava sv. Ante u Bugojnu
Objavljeno 13.6.2017.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...