program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

Obnovljena u ratu uništena Franjevačka kripta u Vukovaru

Obnovljena u ratu uništena Franjevačka kripta u Vukovaru

Obnovljena u ratu uništena Franjevačka kripta u Vukovaru

Prije godinu i pol vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić novinarima je pokazao razrušenu i devastiranu franjevačku kriptu ispod crkve sv. Filipa i Jakova. Ona je ovih dana javnosti opet predstavljena, ali u obnovljenom izdanju. Franjevačka kripta nalazi se ispod najstarijeg dijela crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Sarkofazi i posljednji ostaci franjevaca i grofovske obitelji Eltz stoljećima su počivali u miru. Tako je bilo do 1991. godine kada su pripadnici srpskih paravojnih snaga u potpunosti isprevrtali sarkofage tražeći blago, zlato i nakit. Kriptu su u potpunosti devastirali, iza sebe su ostavili nehumanost i barbarstvo. Nakon više od dva desetljeća od završetka Domovinskog rata obnovljena je Franjevačka kripta u Vukovaru. Tom prigodom kolegica Milka Rozić razgovarala je sa fra Ivicom Jagodićem, vukovarskim gvardijanom. Audiozapis.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...