program uživo
18:00 Sv. Misa - izravni prijenos iz crkve sv. Jakova
19:00 Glazba

Obnovljena u ratu uništena Franjevačka kripta u Vukovaru

Obnovljena u ratu uništena Franjevačka kripta u Vukovaru

Obnovljena u ratu uništena Franjevačka kripta u Vukovaru

Prije godinu i pol vukovarski gvardijan fra Ivica Jagodić novinarima je pokazao razrušenu i devastiranu franjevačku kriptu ispod crkve sv. Filipa i Jakova. Ona je ovih dana javnosti opet predstavljena, ali u obnovljenom izdanju. Franjevačka kripta nalazi se ispod najstarijeg dijela crkve sv. Filipa i Jakova u Vukovaru. Sarkofazi i posljednji ostaci franjevaca i grofovske obitelji Eltz stoljećima su počivali u miru. Tako je bilo do 1991. godine kada su pripadnici srpskih paravojnih snaga u potpunosti isprevrtali sarkofage tražeći blago, zlato i nakit. Kriptu su u potpunosti devastirali, iza sebe su ostavili nehumanost i barbarstvo. Nakon više od dva desetljeća od završetka Domovinskog rata obnovljena je Franjevačka kripta u Vukovaru. Tom prigodom kolegica Milka Rozić razgovarala je sa fra Ivicom Jagodićem, vukovarskim gvardijanom. Audiozapis.

novosti iz Crkve

Blagdan Svih svetih
Objavljeno 01.11.2017.
Sveta Faustyna Kowalska
Objavljeno 05.10.2017.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...