program uživo
23:00 Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu
02:15 Glazba

Znala sam da će biti moj muž iako ga nikad prije nisam vidjela...

Znala sam da će biti moj muž iako ga nikad prije nisam vidjela...

Znala sam da će biti moj muž iako ga nikad prije nisam vidjela...

Prije 5 godina uoči Dana života, dakle 2012. godine, posjetili smo tada 12-članu obitelj Vitomira i Marije Mandić u Gornjem Malom Ograđeniku u župi Čerin, nedaleko od Međugorja. U toj obitelji s osmero djece snimili smo emisiju obiteljskih tema Oaza života.

Budući da je ta obitelj plod Međugorja, emisiju smo ponovno emitirali u današnjim Međugorskim minutama. Majku, Slovakinju Mariu, koja je svoga supruga Vitu prvi put vidjela kako uzdignutih i raširenih ruku moli Oče naš za vrijeme večernje svete mise i odmah znala da će on biti njezin muž iako se nikada ranije vidjeli, kontaktirali smo danas i saznali da se nije puno toga promijenilo u obitelji u ovih 5 godina. Djeca su porasla, sada imaju i studenta, baka se preselila u vječnost, životne i obiteljske vrijednosti žive slično…

 A Vito Mandić, koji je imao 33 godine kada je upoznao Mariju, a 18 kada se u Međugorju ukazala Gospa tvrdi: „Međugorje mi je dalo sve što imam u životu, ženu i ovu djecu, za sve to zahvaljujem Gospi i Isusu i na ovaj razgovor ne bih pristao kad ne bi bio na slavu Božju“. Dodao je kako je nekada svakodnevno odlazio na brda, družio se s fra Slavkom Barbarićem, puno molio. Sada manje ide na brda „ali bi želio ponovno obnoviti tu pobožnost“, kazao nam je.  

Njegova supruga Maria će reći: „Sad treba naša brda u realan život prenijeti“, i dodati kako su u mladosti oboje bili u molitvenim skupinama, angažirani u vjeri, ali sad „to treba u stvaran život pretočiti“.

Posjetili smo ih u hladnom zimskom danu. Na vratima nas je dočekao ljubazni domaćin, otac obitelji, a onda nas je majka povela do dnevnih prostorija gdje je upravo postavljan stol za objed, jer su djeca stigla iz škole.

Iako je vani sjalo sunce, tek unutra smo osjetili blještavilo, toplinu i radost života… I jednostavnost komunikacije s djecom, doduše u početku više neverbalno. Mala Marta se lako smjestila u krilo i na upit – koliko joj je godina odgovorila podignutim prstićima. Potom se, autorica emisije, kolegica Višnja Spajić obratila njezinom bratu koji se sam predstavio. Poslušajte audiozapis.

Novosti iz Međugorja

Prvi dani trijeznosti u Međugorju
Objavljeno 19.4.2018.
Dječji Uskrsfest
Objavljeno 18.4.2018.

novosti iz Crkve

Danas je Papin dan
Objavljeno 13.3.2018.
Gospa od Brze Pomoći
Objavljeno 08.1.2018.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...