program uživo
23:00 Molitva za obraćenje i mir
02:15 Glazba

Upoznajmo Marijine obroke: Djeluju u 14 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba

Upoznajmo Marijine obroke: Djeluju u 14 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba

Upoznajmo Marijine obroke: Djeluju u 14 zemalja diljem Afrike, Azije, Latinske Amerike i Kariba

Jedna od četiri osobe koje žive u Libanonu izbjeglica je iz Sirije.

Sukobi u Siriji natjerali su milijune ljudi u potragu za utočištem u susjednim zemljama.

Godine 2016. pokrenuli smo naš prvi program prehrane na Bliskom istoku kako bismo pomogli prehraniti sve veći broj sirijske izbjegličke djece koja žive u Libanonu, uz školske kolege Libanonce.

Usred krvoprolića i nesigurnosti, Marijini obroci ovoj djeci mogu pružiti tračak nade, vraćajući ih u učionice uz hranjivi dnevni obrok. Poslužujemo obroke za 1430 djece koja pohađaju školu u Anteliasu, 5 kilometara sjeverno od Beiruta, u društvenom centru u okrugu Aley u Libanonskom gorju, jugoistočno od Beiruta, te u neformalnom edukacijskom centru smještenom u izbjegličkom kampu Bourj el-Barajneh u južnom predgrađu Beiruta.
Jedan zdravi sendvič punjen lokalno uzgojenim sastojcima znatno mijenja tešku dnevnu rutinu koju djeca u izbjegličkim kampovima prolaze. Proširili smo naš program prehrane u školama na sirijski grad Alep, koji je četiri godine bio pod opsadom, od 2012. do 2016. U šest škola 1491 djece nakon dugo vremena radosno pune školske klupe i nastavljaju svoje obrazovanje.

Nažalost još uvijek 1,75 milijuna djece u Siriji ne ide u školu. Zato je nastavak širenja Marijinih obroka iznimno važan. Nadamo se da sirijskoj djeci do koje tamo dopiremo - čiji su mladi životi obilježeni nezamislivom traumom rata - Marijini obroci mogu donijeti nešto svjetla nakon godina tame, patnje i nasilja. Iz kopnene zemlje u južnoj Africi također stižu vijesti o učinku Marijinih obroka.

Zambia pati od visokih stopa pothranjenosti, siromaštva i nesigurnosti hrane, dok je mnogo djece još uvijek izvan škole, a od onih koji su u mogućnosti pohađati nastavu, čak je milijun gladno.
Naš program prehrane djeluje u općini Chipata , malenom ali užurbanom gradu u Istočnoj Pokrajini.

Dovoljno je samo 120 kuna da bi se jedno dijete nahranilo cijelu školsku godinu. Donaciju možete uplatiti na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci HR7923600001102102666.

 Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

 

 

Novosti iz Međugorja

Prvi dani trijeznosti u Međugorju
Objavljeno 19.4.2018.
Dječji Uskrsfest
Objavljeno 18.4.2018.

novosti iz Crkve

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...