program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

Upoznajmo Marijine obroke: Pismo Magnusa MacFarlane-Barrowa

Upoznajmo Marijine obroke: Pismo Magnusa MacFarlane-Barrowa

Upoznajmo Marijine obroke: Pismo Magnusa MacFarlane-Barrowa

Naš rad na Bliskom istoku pomaže djeci pogođenoj sukobima da se vrate u učionice.

Dragi prijatelji,

Nakon četiri godine bitke za Aleppo, opsada je, barem zasad, završila. Djeca napokon imaju priliku početi vraćati svoje izgubljeno djetinjstvo; igrati se i pjevati, učiti i sanjati.

Unatoč mnogim izazovima djelovanja u Siriji, nedavno smo,  zajedno s našim partnerskim organizacijama na Bliskom istoku, donijeli odluku da ćemo početi posluživati Marijine obroke za gotovo 1500 djece u šest škola grada Aleppa.

I neposredne, očajničke potrebe svakodnevice i dugoročnija potreba za obrazovanjem bit će ispunjene sa svakim dnevnim obrokom koji će posluživati naši lokalni volonteri. Obećanje ovog jednostavnog obroka pružit će nadu i ohrabrenje zajednicama koje poduzimaju svoje prve korake na vrlo dugom i nesigurnom putu do oporavka.  

Naša je čvrsta namjera i dalje nastojati doprijeti do najranjivije djece na svijetu, a početak našeg djelovanja u Aleppu moguć je jedino zahvaljujući vašoj ljubavi i podršci - kao i u naš rad sa sirijskim izbjeglicama u susjednom Libanonu. U blizini Bejruta, glavnog grada Libanona, danas pružamo Marijine obroke za 1430 djece više, od kojih su mnoga bila prisiljena pobjeći iz svoje ratom razorene domovine.

Hvala vam za sve što činite za toliku djecu koja pate na ovom svijetu. Putujmo dalje zajedno - korak po korak, obrok po obrok, od jednog djeteta do drugog.
 

Magnus MacFarlane-Barrow

Osnivač i izvršni direktor Marys Meals

Dovoljno je samo 120 kuna da bi se jedno dijete nahranilo cijelu školsku godinu. Donaciju možete uplatiti na račun Marijinih obroka otvoren u Zagrebačkoj banci HR7923600001102102666.

Donaciju u BiH možete uplatiti na račun udruge: Predstavništvo strane nevladine organizacije „Mary's Meals Škotska“ Bijakovići bb, 88260 Čitluk. Broj žiro računa 3381207700022778, s naznakom svrhe “Donacija za Mary’s Meals”. Za informacije na koje sve načine možete pomoći i uključiti se u rad orga- nizacije Mary’s Meals, pišite nam na E-mail: medjugorje@marysmeals.org
Za više informacije posjetite našu web stranicu www.marysmeals.hr .

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...