program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

Na današnji dan otkriven prvi spomenik papi Ivanu Pavlu II. nakon njegove smrti

Na današnji dan otkriven prvi spomenik papi Ivanu Pavlu II. nakon njegove smrti

Na današnji dan otkriven prvi spomenik papi Ivanu Pavlu II. nakon njegove smrti

Danas je blagdan Gospe Trsatske. Stoga smo se danas u emisiji Na današnji dan prisjetili događaja s Trastskog svetišta iz 2005. Naime, te godine, na današnji dan, zagrebački nadbiskup i kardinal Josip Bozanić, na Trsatu je otkrio brončanu skulpturu, rad akademskog slikara Antuna Jurkića, koja prikazuje papu kako moli ispred čudotvorne slike Blažene Djevice Marije prilikom svoga trećeg pastoralnog posjeta Hrvatskoj 8. lipnja 2003. To je prva skulptura na svijetu posvećena papi, otkrivena nakon njegove smrti. Tekst na skulpturi glasi: Na Duhove, 8. VI. 2003 ovo je Marijansko svetište na svom trećem pastoralnom pohodu Hrvatskoj i jubilarnom stotom izvan Italije pohodio papa Ivan Pavao II. Zatim na nekoliko jezika: Molite za mene dok sam živ i kada umrem, što su riječi koje je sâm papa izgovorio kada je svetištu darovao krunicu prilikom posjeta.

Sv.Ivane Pavle II, moli za nas.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...