program uživo
23:00 Molitva za obraćenje i mir
02:15 Glazba

Fra Ante Vučković predavač na ovogodišnjem Međunarodnom seminaru za život u Međugorju

Fra Ante Vučković predavač na ovogodišnjem Međunarodnom seminaru za život u Međugorju

Fra Ante Vučković predavač na ovogodišnjem Međunarodnom seminaru za život u Međugorju

V. Međunarodni seminar za život održat će u Međugorju od 24. do 27. svibnja 2017. Tema susreta je „Da ljubav vaša sve više raste“ (Fil 1, 9) U Gospinoj školi. Na seminaru redovito sudjeluju liječnici i medicinsko osoblje, branitelji života, ali i oni parovi koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, supružnici koji žele djecu, pro-life aktivisti, žrtve obiteljskog nasilja, samohrani roditelji, trudnice…

Predavač na seminaru je fra Ante Vučković, ofm. Fra Ante je rođen 1958. godine u Sinju, u brojnoj obitelji. Član je franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja sa sjedištem u Splitu. Sjemenište i klasičnu gimnaziju završio je u Sinju, a teologiju u Makarskoj i Zagrebu. Za svećenika je zaređen 1983. Nakon službe kapelana u Metkoviću i Münchenu studirao je filozofiju u Münchenu i Rimu gdje je i doktorirao na temu Dimenzija slušanja kod Martina Heideggera. Predavao je filozofiju u Rimu, na Papinskom sveučilištu Antonianum i na Franjevačkoj teologiji u Makarskoj. Profesor je filozofije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Splitu. Predaje i na Filozofskom odsjeku istoga sveučilišta. Voditelj je duhovnih vježbi, seminara i duhovnih obnova. Duhovni je pratitelj i savjetnik. Objavio je nekoliko knjiga. Objavljuje radove u stručnim i populističkim časopisima.

Seminar će se održati u dvorani iza crkve (dvorana Ivana Pavla II.). Prilog za troškove seminara je 40€ po osobi. Prijave možete izvršiti na e-mail: seminar.marija@medjugorje.hr (za Mariju Dugandžić). Kako je zbog prostora broj sudionika ograničen, molimo vas da svoje prijave izvršite što prije. Također molimo sve sudionike seminara da sami osiguraju smještaj u Međugorju. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, zanimanje i radno mjesto. Zbog organizacije seminara i vaše sigurnosti, molimo vas da se smatrate registriranima za seminar tek nakon što dobijete potvrdan odgovor! Ako niste dobili odgovor, to znači da nismo dobili vašu prijavu, te niste registrirani. Razlozi mogu biti različiti - ili ste vaš e-mail uputili na krivu adresu, ili je pak vaše računalo zaraženo virusom, te se pošta automatski blokira.

Novosti iz Međugorja

Prvi dani trijeznosti u Međugorju
Objavljeno 19.4.2018.
Dječji Uskrsfest
Objavljeno 18.4.2018.

novosti iz Crkve

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...