program uživo
23:00 Molitva za obraćenje i mir
02:15 Glazba

Kanonizacija dvoje malih pastira u Fatimi

Kanonizacija dvoje malih pastira u Fatimi

Kanonizacija dvoje malih pastira u Fatimi

Papa Franjo je u 14 sati poletio s rimske zračne luke Fiumicino u jedno od najpoznatijih Marijanskih svetišta  Fatimu, gdje će sutra  u 10 sati proglasiti svetima vidioce Franju i njegovu sestru Hijacintu Marto. Nakon slijetanja u malu zračnu luku Monte Real udaljenu četrdesetak km od svetišta oko 16,30, susrest će se s portugalskim predsjednikom te helikopterom proslijediti na mjesto Cova di Iria gdje se 13.svibnja 1917. ukazala Gospa malim pastirima Franji, Hijacinti i  Luciji. Posjetit će kapelu ukazanja, blagosloviti svijeće, pozdraviti nazočne i predmoliti svetu krunicu. Iz Vatikana se za emisiju Popodnevni mozaik javio naš suradnik Aldo Sinković (poslušajte audiozapis.)

Valja napomenuti kako će se sutra papa Franjo najprije susresti  s portugalskim predsjednikom vlade, a potom posjetiti baziliku Naše Gospe od svete krunice, a u 10 sati služit će pred svetištem Gospinih ukazanja svečanu svetu misu tijekom koje će proglasiti vidioce Franju i Hijacintu svetima, posebno pozdraviti bolesnike,  ručati s portugalskim biskupima te oko 15 sati poletjeti prema Rimu. Primjetio je kako mu je dobro poznato koliko bi portugalski narod želio da duže ostane i posjeti i druge krajeve ove zemlje, ali mu nažalost nije moguće. Marijansko svetište u Fatimi su inače posjetili već 4 Pape: Pavao VI., Ivana Pavao II., Benedikt XVI. i sada Papa Franjo.

Novosti iz Međugorja

Prvi dani trijeznosti u Međugorju
Objavljeno 19.4.2018.
Dječji Uskrsfest
Objavljeno 18.4.2018.

novosti iz Crkve

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...