program uživo
20:00 Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu
21:00 Riječ kao lijek

Iz Austrije, Mađarske i Slovačke u Zagreb

Iz Austrije, Mađarske i Slovačke u Zagreb

Iz Austrije, Mađarske i Slovačke u Zagreb

Gost emisije Popodnevni mozaik danas je bio vlč. Željko Odobašić, svećenik Vrhbosanske nadbiskupije, koji već 30 godina djeluje u Austriji među Gradišćanskim Hrvatima. Župnik je u župama Trausdorf i Uzlop te dekan Ruštanskoga dekanata. Glavni povod razgovoru jest povijesno hodočašće Gradišćanskih Hrvata iz Austrije, Slovačke i Mađarske u zagrebačku katedralu koje organizira Željezanska biskupija. Hodočašće se održava od 19. do 21. svibnja,  a nedjeljno misno slavlje iz katedrale u 10 sati, koje će predvoditi željezanski biskup mons. Egidije Živković, prenosit će izravno Hrvatska televizija. Očekuje se oko 500 hodočasnika. Zanimljivo je spomenuti da je vlč. Odobašić 1995. godine utemeljio prvu nogometnu (nacionalnu) reprezentaciju svećenika u svijetu, odnosno svećeničku nogometnu momčad. O sportu i religiji napisao je i posebnu knjigu. S njim je razgovarala kolegica Milka Rozić. Poslušajte audiozapis.

novosti iz Crkve

Svećeničko ređenje u Mostaru
Objavljeno 20.6.2017.
Proslava sv. Ante u Bugojnu
Objavljeno 13.6.2017.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...