program uživo
23:00 Molitva za obraćenje i mir
02:15 Glazba

Međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom je dar svima nama u Međugorju

Međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom je dar svima nama u Međugorju

Međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom je dar svima nama u Međugorju

Svetom misom u 11 sati na vanjskom oltaru crkve sv. Jakova u Međugorju,18.lipnja, završilo je 6. međunarodno hodočašće osoba s invaliditetom, koje se od četvrtka održavalo pod geslom „Da ljubav vaša sve više raste” - U Gospinoj školi. Ove je godine hodočašće okupilo najveći broj sudionika – njih oko 2200. Uoči početka misnoga slavlja, nekoliko je sudionika s okupljenima podijelilo i svoja iskustva i svjedočanstva. Cijelo je slavlje bilo uistinu dirljivo i prilagođeno osobama s posebnim potrebama. 

Na koncu misnoga slavlja, okupljenom mnoštvu vjernika se obratio i međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je istaknuo kako je ovaj događaj uistinu važan jer je blagoslov za sve. Župnik je zahvalio župljanima što otvaraju svoja srca i besplatno primaju hodočasnike, te svima koji su sudjelovali u organizaciji - Udruzi „Susret”, zajednici „Vjera i svjetlo” iz Slavonije, sestri Rastislavi Ralbovsky, Pauli Tomić i drugima. Sudionik hodočašća Mislav Matković iz Osijeka je na kraju za župu Međugorje darovao i prigodan dar, koji je nastajao 3 godine. Jasminka Vasilj, predsjednica udruge „Susret“,još je jednom od srca zahvalila međugorskim žuljanima. Predavač na ovome hodočašću bio je fra Ante Vučković, koji je predslavio i večernja misna slavlja tijekom hodočašća. 

A naša kolegica Vlatka Martinović za emisiju Međugorske minute, razgovarala je s jednom od organizatorica ovog hodočašća, s gđom Paolom Tomić. Poslušajte u audiozapisu njene dojmove.

Novosti iz Međugorja

Prvi dani trijeznosti u Međugorju
Objavljeno 19.4.2018.
Dječji Uskrsfest
Objavljeno 18.4.2018.

novosti iz Crkve

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...