program uživo
05:30 Krunica- Slavna otajstva
07:10 Duhovni poticaj - Živo vrelo

Susret Generalnog ministra s FRAMOM I OFS'OM

Susret Generalnog ministra s FRAMOM I OFS'OM

Susret Generalnog ministra s FRAMOM I OFS'OM

U nedjelju, 18. lipnja, generalni ministar Reda Manje Braće, fra Michael Anthony Perry, zajedno sa svojim Definitorijem i Provincijalima Južnoslavenske Konferencije, u sklopu pohoda istoj, stigao je Humac oko 10 sati, gdje su ga dočekala braća franjevci na čelu s gvardijanom, fra Darijem Dodigom. Nakon kratke molitve u staroj crkvi, zaputili u novicijatski vrt gdje su, u ugodnom druženju i upoznavanju ove zajednice, proveli vrijeme do sv. mise.    

U 11 sati započelo je svečano euharistijsko slavlje namijenjeno članovima FSR-a i Frame Južnoslavenske konferencije. Slavlje je predvodio o. provincijal, dr. fra Miljenko Šteko, propovijedao General, a koncelebriralo je oko 30 svećenika. Slavlje su liturgijskom asistencijom uveličali novaci pod ravnanjem ceremonijera, fra Stipana Klarića, kao i Zbor Frame Hercegovina koji je svojim pjevanjem i sviranjem više puta izmamio osmijeh na lice i ocu Generalu, pod ravnanjem fra Zvonimira Pavičića.

Na početku je Generala i Definitorij predstavio fra Joško Kodžoman, provincijal provincije presv. Otkupitelja. Potom su ukratko život i djelovanje FSR-a i Frame predstavili nacionalna ministra BiH, Matea Galić, te nacionalna predsjednica, Doris Trogrlić. Pozdravima i zahvalama pridružili su se na koncu misnoga slavlja humački gvardijan koji je Generalu uručio prigodne darove u ime samostana, provincije i članova franjevačke obitelji Trećega reda.

Fra Michael je, u svojoj prigodnoj homiliji okupljene pozvao biti službenicima mira, pomirenja i milosrđa, svjedočeći zajedništvo cijele franjevačke obitelji. Mnoštvo članova FSR-a i Frame pristiglih iz svih krajeva BiH, njih nešto više od 1000,  s oduševljenjem je prihvatilo Generalove poticaje.

Prilog o ovom događaju te naglaske iz propovijedi za emisiju Popodnevni mozaik pripremila je kojegica Ivana Čilić. Poslušajte audizapis.

Izvor: franjevci.info - fra Antonio Šakota/ radio medjugorje

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...