program uživo
')">
')">

Misionar don Danko Litrić gradi crkvu Marije Pomoćnice u Ruandi

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Misionar don Danko Litrić gradi crkvu Marije Pomoćnice u Ruandi

Na godišnjem susretu misionara Crkve u Hrvata koji se ove godine održava u Šibeniku i Šibenskoj biskupiji, okupilo 18 misionara iz dalekih krajeva svijeta. Svoj godišnji odmor za ovaj susret iskoristio je i don Danko Litrić, salezijanac, misionar u Ruandi od 1981. Iza njega je jako puno projekata kojim je pomogao afričkom narodu, a ispred njega još jedan – kako on kaže – možda i posljednji. Riječ o izgradnji crkve Marije Pomoćnice u Kimihururi, jednoj od četvrti glavnog grada Ruande Kigalia. Akciju za ovaj projekt pokrenuo je Ured PMD u BiH tijekom prošle godine, a završen je ove, u mjesecu lipnju. No, to ne znači da je i crkva završena i da pomoć i dalje nije potrebna. 

Don Danko, upravitelj salezijanske zajednice u Kimihururui koja broji 8 000 stanovnika od čega oko 3000 katolika, našoj kolegici Ana-Mariji Buntić koja također ovih dana boravi u Šibeniku, kazao je više o izgradnji crkve, ali i o povijesti nastanka kapelanije, koja bi možda uskoro mogla postati i župa.

Ukoliko i vi želite pomoći za izgradnju ove crkve možete se javiti svome župniku, ili pak u misijske središnjice u Sarajevu ili Zagrebu i pomoći izgradnju crkve Marije Pomoćnice u Ruandi.

Prilog kolegice Ana-Marije Buntić poslušajte u audiozapisu, tekst čitala kolegica Milka Rozić.