program uživo
08:20 Novinarski prilog
09:00 Vijesti

Sr.Marie Emmanuelle Adam - Plesom slavimo Boga

Sr.Marie Emmanuelle Adam - Plesom slavimo Boga

Je li moguće plesati za Boga? Je li Bog radostan kada vidi da plešemo? Je li Marija sretna kada vidi da plešemo ovdje u Međugorju? Pitanja su koja je na početku svog svjedočanstva sve mlade ispred Vanjskog oltara crkve sv.Jakova upitala sr.Marie – Emmanuelle Adam koja na Festivalu mladih u Međugorju ima ulogu potaknuti mlade da slave Boga plesom. U svom svjedočanstvu govorila je o tome gdje se sve u Bibliji spominje ples, te kako su neki sveci u svom životu plesali od radosti i sl. Za kraj svog izlaganja  mladima je dala savjete što da učine do sljedećeg Mladifesta ukoliko žele Boga slaviti plesom.

„Ako želite plesati za Boga možete to učiniti sami u prirodi, možete u dnevnom boravku ili kuhinji uključiti neki CD s pjesmama koji slave Boga. Pri tome prva stvar koju morate učiniti jest biti svjesni da vas Bog gleda, da vas Bog ljubi, da te Marija gleda, da te Marija ljubi i ovaj ples će biti dar Njima. Druga stvar koju treba učiniti je smiješiti se. Bog vas gleda i očekuje vaš osmjeh, Marija vas voli i očekuje da se nasmiješite. I treća stvar: govorite s Bogom kada plešete, recite mu sve što vam je na srcu: radosti, žalosti, recite mu koliko ga volite i da biste ga voljeli voljeti još više, molite ga da vas pročisti, da vas iscijeli, oslobodi i vjerujete mi da ćete imati vrlo lijepe trenutke sjedinjenja s Bogom u vašem srcu“ – s.Marie Emmanuelle Adam.

Cijelo svjedočanstvo poslušajte na ovom linku:  https://www.youtube.com/watch?v=-is1C_F5e9I&feature=youtu.be

novosti iz Crkve

Sv.Petar i Pavao
Objavljeno 29.6.2018.
Sveti Ante Padovanski
Objavljeno 13.6.2018.
Presveto Srce Isusovo
Objavljeno 08.6.2018.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...