program uživo
15:45 Vijesti iz života Crkve
16:10 Pozdrav iz studija

20 godina s vama pod geslom: "Svome Sinu nas povedi"

20 godina s vama pod geslom: "Svome Sinu nas povedi"

„Hvaljen Isus i Marija! Dragi slušatelji, nalazite se na valovima Radiopostaje 'Mir' Međugorje!'', ove riječi su prve odjeknule u našem programu točno prije 20 godina u podrumu male kućice gdje su bile blagoslovljene prostorije radiopostaje MIR Međugorje. Tadašnja frekvencija, 106,3 koja je pokrivala 800m Međugorja, bila je rezervirana za petosatni program našeg radija. Okosnica programa u početku je bila, te ostala do danas, izravni prijenos molitvenog programa iz crkve sv. Jakova u Međugorju. Uz taj temeljni dio naslanjali su se kasnije sadržaji i emisije vjerskog, kulturnog, informativnog i zabavnog karaktera. 

Danas, kada naša radiopostaja emitira vlastiti 24satni program, kada putem vlastitih odašiljača i satelita ima vjerne slušatelje u cijelom svijetu, kada je dio organizacije velikih projekata vezanih za Međugorje, kada uređuje svoju vlastitu web stranicu, kada snima i izdaje albume vrhunske kvalitete, želimo na poseban način obilježiti svojih prvih 20 godina. Godine su to neznanja, ali želje za radom i učenjem, godine su to amaterizma, ali i prelaska u profesionalizam, godine su to jake želje, ustrajnosti, rada, molitve, uspjeha i ponosa. A sve to ne bismo ostvarili bez potpore naših dragih slušatelja, posebno podupiratelja. Stoga vam svima želimo zahvaliti na najbolji mogući način kroz slavljenički radijski program tijekom cijelog dana ali i koncertom zbora Izvor iz Zagreba! Dođite večeras u Međugorje,  u dvoranu Ivana Pavla II. u 19.30 i slavimo zajedno!

 

20 godina s vama!
 

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...