program uživo
18:00 Krunica - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova
19:00 Sv.misa - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova

Selioci i izbjeglice - znak vremena

Selioci i izbjeglice - znak vremena

Migracije danas nisu fenomen ograničen samo na neka područja planeta, već su njima pogođeni svi kontinenti te one sve više poprimaju dramatične razmjere globalnog pitanja. Nije riječ samo o osobama koje traže dostojanstven postao ili bolje uvjete živote, nego također muškarcima i ženama, starcima i djeci koji su prisiljeni napustiti svoje domove u nadi da će se spasiti i negdje drugdje naći sigurnost i mir.

O tome 'globalnom fenomenu' promišljali smo u emisiji Miris zavičaja. Urednica i voditeljica emisije Milka Rozić, razgovarala je s dominikancem fr. Franom Prcelom.

Svaki stranac koji kuca na naša vrata prigoda je za susret s Isusom Kristom – riječi su pape Franje. Prihvaćamo li ih kao vjernici ili su nam 'tvrd govor'? Koliko se o temi migracija može govoriti smireno i hladne glave? Koliko nam susret s različitim širi obzore? Odgovore na ova pitanja poslušajte na linku: https://www.youtube.com/watch?v=8hdJWGLt8Bk&feature=youtu.be

 

novosti iz Crkve

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...