program uživo
17:55 Vijesti iz Međugorja
17:58 Gospina poruka

Kako vjera jedne bake može biti jača od vjere teologa ispričao međugorski župnik

Kako vjera jedne bake može biti jača od vjere teologa ispričao međugorski župnik

Da se znanje o vjeri i vjera jako razlikuju pokazuje i primjer kako vjera jedne bake može biti veća od vjere teologa. Upravo o ovome govorio je fra Marinko Šakota u propovijedi na zornici 19.prosinca u crkvi sv.Jakova u Međugorju. Istaknuo je primjer kako je židovskom mudracu došla jedna žena nerotkinja s molbom da moli za nju kako bi dobila dijete. Saslušavši je on joj ispriča slučaj svoje vlastite majke, koja je također bila nerotkinja: čuvši za nekog svetog čovjeka ponijela je bogat dar i prevalila dug put dok ga nije pronašla i iznijela svoju potrebu. On joj je obećao da će moliti za nju,a ona je otišla smirena kući. Godinu dana kasnije ja sam došao na svijet, kad je žena čula tu priču uzviknula je kako će i ona bogato nagraditi ovog židovskog mudraca, ako dobije dijete. Ali mudrac joj je odgovorio: „E to više ne vrijedi jer si ti čula ovu priču ali moja majka prije nije ništa čula već samo čvrsto vjerovala i nadala se. Nastavak ove propovijedi poslušajte u audiozapisu.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...