program uživo
02:15 Oaza života
03:15 Popsacro val

Božićna čestitka dr. fra Miljenka Šteke

Božićna čestitka dr. fra Miljenka Šteke

Predsjednik Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko uputio je svoju božićnu čestitku koju prenosimo u cijelosti, a istu možete poslušati u audiozapisu:

Mir vama!

O Božiću jedni drugima pružimo ruku, oprostimo, podarimo mir i iskažimo poštovanje.

Molimo za bolesne, usamljene, zaboravljene i sve koji proživljavaju raznorodne oblike siromaštva. Neka sve njihove tegobe i tjeskobe izliječi milosrdni Isus. Njihov vapaj u vjeri biser je više pred prijestoljem Božjim, jer takvi su uvijek blizu Božjega kraljevstva. Uključimo u naše molitve mnoge naše sunarodnjake koji su potrebni kruha napustili rodnu grudu i, nerijetko, pate u tuđini. Uključimo i one koji su gladni bijeloga kruha krenuli na isti put i koje jednako muči nostalgija. Neka Božić unese svjetlo u sve zbunjene i ogorčene duše. Neka naše mlade ojača vedrinom i zaputi u krilo nade. Neka svim navjestiteljima "radosne vijesti" oživi duboku radost. Da, baš ovakav Božić nam treba ovoga časa u našoj Domovini!

Kralj mironosni pomogao nam da svaku osobnu, obiteljsku, krajevnu i narodnu zbilju prosuđujemo i podnosimo oslobođeni u ljubavi.

Neka Božić ništa ne zasjeni: ni ljudska radost ni ljudska žalost, ni ozračje mnogih protimbi, niti sjena tame, jer - „svjetlo u tami svijetli i tama ga ne obuze.“ (Iv 1, 5) Pogledajmo što se to dogodilo! (usp. Lk 2,15). Božićno otajstvo donosi nam oslobađajuću poruku kojom ispovijedamo da je Sin Božji postao čovjekom radi nas ljudi i radi našega spasenja. A naš narod u pučkoj pjesmi dodaje: „S neba siđe dolje radi grješnika, rodi se u štali radi čovjeka.“

Draga braćo i sestre u redovništvu! Majčinskom zagovoru Blažene Djevice Marije, Bogorodice, povjerimo naš hod, kako bismo na našim putevima prepoznali i prepoznavali Emanuela, Boga s nama.

Na dobro nam došao Božić i sveto porođenje Isusovo. Bog mira i svake utjehe bio sa svima nama kroz ove svete dane i u nadolazećoj 2018. godini!

 

novosti iz Crkve

Svetkovina Svih svetih
Objavljeno 01.11.2018.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...