program uživo
')">
')">
12:00 Zvona, Anđeo Gospodnji i Gospina poruka
12:10 Pozdrav iz studija

Vatikanski novinar Saverio Gaeta o Međugorju

Vatikanski novinar Saverio Gaeta o Međugorju

U Međugorju je u tijeku 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje.

Uz ustaljeni program, molitvu i predavanja, sudionici su jučer mogli doznati nešto više o međugorskim događanjima iz usta jednog talijanskog novinara i spisatelja . On je Saverio Gaeta, koji više od 35 godina radi u katoličkim medijima, a kakav je njegov stav o Međugorju proistekao iz višegodišnjih istraživanja kazao je jutros kolegici Milki Rozić u emisiji Međugorske minute. 

Spomenimo kako je  Saverio Gaeta bio urednik vatikanskog dnevnika Osservatore Romano, glavni urednik tjednika Famiglia cristiana i zamjenik direktora tjednika Credere. Objavio je šezdesetak knjiga, posebno obrađujući marijanska ukazanja, čudesa i pobožnosti. Surađuje s Radio Marijom i često sudjeluje u televizijskim emisijama kao stručnjak  religijskih tematika.

Njegovo sudjelovanje na međunarodnoj duhovnoj obnovi za organizatore hodočašća, voditelje centara mira i molitvenih i karitativnih skupina bio je povod da ga ugostimo i u međugorskom studiju. Razgovor s talijanskog prevodila Marija Dugandžić, ili kako bi ona rekla stručne rečenice i poseban stil prilagodila onima koji slušaju. Emisiju u cijelosti poslušajte u audiozapisu.