program uživo
23:00 Klanjanje Isusu u Presvetom Oltarskom sakramentu
02:15 Glazba

Vatikanski novinar Saverio Gaeta o Međugorju

Vatikanski novinar Saverio Gaeta o Međugorju

Vatikanski novinar Saverio Gaeta o Međugorju

U Međugorju je u tijeku 25. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje.

Uz ustaljeni program, molitvu i predavanja, sudionici su jučer mogli doznati nešto više o međugorskim događanjima iz usta jednog talijanskog novinara i spisatelja . On je Saverio Gaeta, koji više od 35 godina radi u katoličkim medijima, a kakav je njegov stav o Međugorju proistekao iz višegodišnjih istraživanja kazao je jutros kolegici Milki Rozić u emisiji Međugorske minute. 

Spomenimo kako je  Saverio Gaeta bio urednik vatikanskog dnevnika Osservatore Romano, glavni urednik tjednika Famiglia cristiana i zamjenik direktora tjednika Credere. Objavio je šezdesetak knjiga, posebno obrađujući marijanska ukazanja, čudesa i pobožnosti. Surađuje s Radio Marijom i često sudjeluje u televizijskim emisijama kao stručnjak  religijskih tematika.

Njegovo sudjelovanje na međunarodnoj duhovnoj obnovi za organizatore hodočašća, voditelje centara mira i molitvenih i karitativnih skupina bio je povod da ga ugostimo i u međugorskom studiju. Razgovor s talijanskog prevodila Marija Dugandžić, ili kako bi ona rekla stručne rečenice i poseban stil prilagodila onima koji slušaju. Emisiju u cijelosti poslušajte u audiozapisu.

Novosti iz Međugorja

Prvi dani trijeznosti u Međugorju
Objavljeno 19.4.2018.
Dječji Uskrsfest
Objavljeno 18.4.2018.

novosti iz Crkve

Danas je Papin dan
Objavljeno 13.3.2018.
Gospa od Brze Pomoći
Objavljeno 08.1.2018.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Želite li dan započeti uz poticajne duhovne misli koje u programu za vas priređuju svećenici i časne sestre?

Duhovni poticaj- živo vrelo, slušajte od ponedjeljka do subote u 3:00h, te u 7:10h.

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...