program uživo
02:15 Oaza života
03:15 Popsacro val

Danas je Papin dan

Danas je Papin dan

Danas, 13.ožujka je Papin dan… Slavljenje Papinog dana ima svoj temelj u danu kada je jedan Papa izabran za Petrova nasljednika. Stoga se Papin dan pape Franje slavi 13. ožujka.

Podsjetimo, Kardinal Buenos Airesa Jorge Mario Bergoglio izabran je na današnji dan 2013. godine za 266. papu. Prvi je neeuropski papa u 1300 godina i prvi koji je član Družbe Isusovaca. Tako je odlučilo 115 kardinala okupljenih na konklavama u Sikstinskoj kapeli. Novi poglavar Katoličke crkve izabrao je ime Franjo. Molimo uvijek za nas, jedan za drugoga, za cijeli svijet - da dobijemo veliko bratstvo. Želim da ovaj put Crkve bude plodonosan za evangelizaciju ovog prekrasnog grada, rekao je papa Franjo u prvom obraćanju vjernicima

Proslavu Papina dana u Hrvatsku je uveo duhovni utemeljitelj Križarske organizacije, blaženi Ivan Merz, iz iznimne ljubavi i poštovanja prema Svetom Ocu i u čemu nam je neizmjeran uzor. Prva proslava Papinog dana u Hrvatskoj je održana 1926. godine, a nakon Merčeve smrti Križari nastavljaju sa svečanim proslavama i uvijek nastoje prigodno obilježiti Papin dan.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...