program uživo
03:10 Uvijek nedjeljom
05:30 Krunica - Radosna otajstva

Priopćenje Hercegovačke franjevačke provincije povodom imenovanja Apostolskoga Vizitatora za Međugorje

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas u podne, 31. svibnja 2018., sljedeću vijest:

"Priopćenje: Imenovanje Apostolskoga Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje

Dana 31. svibnja 2018. Sveti je Otac imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena Mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.

Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost."

Drago mi je da i prigodom ove odluke, u ime Hercegovačke franjevačke provincije, kojoj je u ovoj krajevnoj Crkvi, institucionalno i po njezinim članovima, povjerena pastoralna skrb za župu Međugorje, mogu izraziti iskrenu zahvalnost Vrhovnome Svećeniku, Papi Franji, kojem pripada potpuna, neposredna i opća dušobrižnička vlast u Crkvi.

Dosadašnjega Posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje, Njegovu Ekselenciju, Nadbiskupa Henryka Hosera, sada imenovanoga Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom i ovlastima, dočekujemo istim poštovanjem i odanošću.

Spada na imenovanoga Nadbiskupa, autoritetom i vlašću poslanja, davati sva razjašnjenja oko misije koju mu je povjerio Sveti Otac Franjo.

Mir i dobro!

U Mostaru, 31. svibnja 2018.

Fra Miljenko Šteko, provincijal

franjevci.info

novosti iz Crkve

Sveti Ante Padovanski
Objavljeno 13.6.2018.
Presveto Srce Isusovo
Objavljeno 08.6.2018.

Izdvojeno iz programa

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h.

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...

Pitajte svećenika

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...