program uživo
06:30 Pozdrav iz studija
06:45 Biblijska poruka dana - tumači fra Tomislav Pervan

Priopćenje Hercegovačke franjevačke provincije povodom imenovanja Apostolskoga Vizitatora za Međugorje

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je danas u podne, 31. svibnja 2018., sljedeću vijest:

"Priopćenje: Imenovanje Apostolskoga Vizitatora s posebnom ulogom za župu Međugorje

Dana 31. svibnja 2018. Sveti je Otac imenovao nadbiskupa Henryka Hosera, S.A.C., umirovljenoga biskupa Varšave-Praga (Poljska), Apostolskim Vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, na neodređeno vrijeme i ad nutum Sanctae Sedis.

Radi se o isključivo pastoralnoj službi, nastavljajući se na misiju Posebnoga izaslanika Svete Stolice za župu Međugorje, koja je bila povjerena Mons. Hoseru 11. veljače 2017. i koju je on dovršio u prethodnim mjesecima.

Svrha je poslanja Apostolskoga Vizitatora osigurati čvrstu i trajnu pratnju župne zajednice u Međugorju te vjernika koji ondje dolaze na hodočašće, čije potrebe iziskuju osobitu pozornost."

Drago mi je da i prigodom ove odluke, u ime Hercegovačke franjevačke provincije, kojoj je u ovoj krajevnoj Crkvi, institucionalno i po njezinim članovima, povjerena pastoralna skrb za župu Međugorje, mogu izraziti iskrenu zahvalnost Vrhovnome Svećeniku, Papi Franji, kojem pripada potpuna, neposredna i opća dušobrižnička vlast u Crkvi.

Dosadašnjega Posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje, Njegovu Ekselenciju, Nadbiskupa Henryka Hosera, sada imenovanoga Apostolskog Vizitatora s posebnom ulogom i ovlastima, dočekujemo istim poštovanjem i odanošću.

Spada na imenovanoga Nadbiskupa, autoritetom i vlašću poslanja, davati sva razjašnjenja oko misije koju mu je povjerio Sveti Otac Franjo.

Mir i dobro!

U Mostaru, 31. svibnja 2018.

Fra Miljenko Šteko, provincijal

franjevci.info