program uživo
02:15 Glazba
03:15 Glazba

Budi volja Tvoja!

„Budi volja Tvoja!“ - opet si i danas izgovorio a možda i nesvjesno. Jesi li, možda?

Možda jutros dok si u jednoj ruci držao šalicu kave i pred očima planirao dan dok navečer ne legneš u krevet, možda dok si sjedao u auto i vežući pojas se prekrstio, možda dok si na autobusnoj stanici čekao, možda pred ručak dok si blagoslivljao ono što ćeš pojesti, možda navečer umoran dok su ti se oči sklapale.

Izgovorio si te snažne riječi u Očenašu a opet se brineš, jer čovjek si, znam.

„Budi volja Tvoja!“ - izgovori polako pomičući usne prije svega onoga što stoji pred tobom, svih malih koraka i velebnih pothvata. Sve što te brine gurni pod jastuk i mirno spavaj.

„Budi volja Tvoja“- i tako si najsigurniji.

Prišapći gledajući u sunce i svijet oko sebe i zaboravi sve što ti srce uznemiruje.

Nikad nećeš biti kao netko drugi. Nebo neće dopustiti da propustiš ono što je samo tebi namijenjeno. Život je test koji svakome daje različit papir s drukčijim pitanjima. I nitko drugi osim tebe neće znati odgovoriti ni na jedno na testu s tvojim imenom. Samo ti. Ali neka te to ne zabrinjava, ne plaši, ne krade ti san i ne uzdrmava snagu. Ama, samo čini rukama i sve će biti dobro. Ne spavaj onda kad moraš biti najbudniji, ne šuti kad trebaš vikati, ne stoji onda kad se od tebe traži da trčiš, ne izbjegavaj ono što samo tebe čeka.

Gospodin Bog će učiniti sve za tebe ali ništa umjesto tebe. Ništa umjesto tebe! Zato, sve od sebe i onda se nemaš što brinuti. Savršen ste tandem. Nebo i ti. Pogledaj koliko ste već dogurali zajedno. Ti svojim nogama a on rukom koja te gura u leđa. Ti svojim planiranjem a on slaganjem svakog malog detalja na pravo mjesto. Ne na najlakše, najljepše i najjednostavnije nego na najbolje mjesto.

Samo ne brini.

Nemaš razloga.

„Budi volja Tvoja“- i mirno spavaj.

Sjeti se uvijek kad zagusti. Sjeti se što svaki dan moliš.

Kolumnist: 

novosti iz Crkve

Sv. Ilija prorok, zaštitnik BiH
Objavljeno 20.7.2018.
Sv.Petar i Pavao
Objavljeno 29.6.2018.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...