program uživo
')">
')">
06:45 Biblijska poruka dana - tumači fra Tomislav Pervan
07:00 Najava programa iz studija

50. obljetnica Kršćanske sadašnjosti

50. obljetnica Kršćanske sadašnjosti

Središnja proslava 50. obljetnice Kršćanske sadašnjosti održava se danas, 12. lipnja, u Zagrebu. Cjelodnevni program, sastavljen od četiri cjeline, odvijat će se u Nadbiskupijskome pastoralnom institutu na Kaptolu 29a i u zagrebačkoj katedrali. 

22. veljače 1968. godine zagrebački nadbiskup kardinal Franjo Šeper izdaje dekret kojim ustanovljuje novu crkvenu ustanovu: Centar za koncilska istraživanja, dokumentaciju i informacije „Kršćanska sadašnjost“.

No, ime „Kršćanska sadašnjost“ pojavilo se pri kraju 1966. u naslovu prvog broja časopisa „Svesci - Kršćanska sadašnjost“ koji je tada izlazio u okviru Hrvatskog književnog društva sv. Ćirila i Metoda. Time počinje povijest KS-a. 

Kršćanska sadašnjost d.o.o. najveći je hrvatski crkveni izdavač i nakladnik Biblije, liturgijskih knjiga, crkvenih dokumenata, teološke, duhovne i vjerske literature, teoloških i katehetskih udžbenika, vjerske literature za djecu kao i audiovizualnih sredstava i pomagala.

Osim izdavačkom i nakladničkom djelatnosti, bavi se organizacijom raznih skupova, kao što je, primjerice, Teološki četvrtak.

O središnjoj proslavi 50. Obljetnice u našem jutarnjem programu govorio je don Anton Šuljić, pomoćnik direktora KS-a. Poslušajte audiozapis.