program uživo
22:00 Dnevnik radio Vatikana
22:30 Molitva povečerja

Sv. Ilija prorok, zaštitnik BiH

Sv. Ilija prorok, zaštitnik BiH

Sveti Ilija prorok je svetac čiji je život obilježen naizgled oprečnim, a zapravo vrlo povezanim stvarnostima: s jedne strane dubokom kontemplacijom i pustinjačkim samačkim životom predanja Bogu, a  s druge strane izričitom borbenošću i aktivnom zauzetošću protiv nametanja i širenja poganske vjere, koja je, predvođena kraljem i kraljicom Ilijina vremena, progonima i ubijanjima prijetila istisnuti vjeru u pravoga Boga. U tom je smislu Ilijino vrijeme vrlo blisko današnjem, pa nam taj starozavjetni svetac, čiji se blagdan slavi 20. srpnja, itekako može biti i sada uzor i putokaz kako se boriti za očuvanje vjere i istinskih vrijednosti, a posebno u saznanju da Bog pokazuje svoju moć kada on hoće i na način na koji hoće.

Nedavno je Verbum izdao dopunjeno izdanje Molitvenika sv. Ilije proroka, koji je ranije, u izdanju župe sv. Ilije Proroka u Kruševu doživio  nekoliko izdanja. Naime, priredio ga je još 2009. župnik don Ljubo Planinić. Uz molitvenik je tada priredio i knjižicu o sv. Iliji koja je, jednako kao molitvenik bila dobro prihvaćena. A, don Ljubo je na taj rad bio ponukan nedostatkom literature, ali i molitava sv. Iliji. Razgovor s don Ljubom poslušajte u audiozapisu.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...