program uživo
11:20 Međugorske minute
11:50 Duhovna pjesma dana

Dovesti 650 međugorskih hodočasnika iz Mađarske Vlakom molitve je veliko djelo!

Dovesti 650 međugorskih hodočasnika iz Mađarske Vlakom molitve je veliko djelo!

Proteklih dana u Međugorju je boravila skupina od 650 hodočasnika iz Mađarske. Posebnost ovoga hodočašća je u tome što su iz Budimpešte do Čapljine doputovali vlakom. Agencija koja je organizirala ovo hodočašće, od 2011. godine organizira slična hodočašća u marijanska svetišta u Srednjoj Europi, tako da je iza njih već 15 hodočašća „Vlakom molitve“ u  Čenstohovu, Mariazell, te u jedno marijansko svetište u Transilvaniji. Iako već godinama dovode hodočasnike u Međugorje, želja im je bila barem jedanput vlakom hodočastiti u Međugorje, jer ova marijanska svetišta zajedno s Međugorjem čine križ  na zemljovidu Europe koji je, kako nam je kazao organizator László Budai,  ovim hodočašćem iscrtan. S hodočasnicima su stigli biskup Sambotela János Székely  i još 4 svećenika. Tijekom putovanja koje je trajalo gotovo 24 sata u vlaku se molilo, pjevalo, slavilo Gospodina. „Toliko hodočasnika dovesti u Međugorje je veliko djelo. Ovo je svima nama bila prilika za molitvu i susret s Gospom“, kazao nam je svećenik Gábor Kemenes. U pripremu ovoga hodočašća bili su uključeni i volonteri, a s nama je iskustvo podijelio pomurskoi Hrvat Martin Benceš zamolili da s nama podijeli svoje iskustvo. Prilog o Vlaku mmolitve iz Mađarske pripremila je Sanja Pehar, a za prijevod zahvaljujemo Andrea Sarnyai (Andrei Šarnjai) i Olgi Merković.

 

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...