program uživo
')">
')">
11:20 Međugorske minute
11:50 Duhovna pjesma dana

Promocija knjige novinara Ivana Ugrina u Međugorju

Promocija knjige novinara Ivana Ugrina u Međugorju

"Ne bojte se", nova, osma knjiga novinara Slobodne Dalmacije Ivana Ugrina, predstavit će se u petak 5. listopada 2018. u dvorani Ivana Pavla II. u Međugorju s početkom u 20 sati. Predstavljanje knjige bit će u izravnom prijenosu u emisiji Agape Radio postaje Mir Međugorje, urednika i voditelja fra Marija Knezovića, a osim Ugrina u programu će o knjizi govoriti i novinar Hrvatskog tjednika Joško Čelan. Tekstovi u ovoj knjizi datiraju od 14. rujna 2014. do 24. lipnja 2018. Objavljivani su uglavnom u istoimenoj kolumni "Ne bojte se" na portalu Misija Slobodne Dalmacije, koji Ugrin uređuje od njegova pokretanja u listopadu 2014. godine.

"Ukoričujem ih zbog svoje djece i svih budućih naraštaja da nikada ne zaborave svoje kršćanske i nacionalne korijene, suprotiva svima onima kojima je hrvatski narod trn u oku jer nas je Gospodin blagoslovio najljepšom zemljom na svijetu. Neka se ne dogodi da se jednog dana bude spominjala ona biblijska: 'Propast tvoja... iz tebe dolazi!' Sačuvao nas dragi Bog u vijeke vjekova!" napisao je autor u predgovoru najnovije knjige.
Ugrin je autor i urednik monografija: "Međugorje" (1996.), "Papa u Splitu i Solinu" (1998.) i "Sitno Donje" (2015.), te knjiga: "Uskličnik" (2000.), "Znakovi vremena" (2001.), "Hrvati to znaju" (2004.), "Kardinalni razgovori" (2007.), "Nikad nazad" (2009.), "Gori-doli..." (2011.) i "Još Hrvatska nij' propala!" (2013./2014.).
Ugrinov rad i djelovanje prepoznati su i nagrađeni više puta. Godine 2001. dobitnik je nagrade "Marija Jurić Zagorka" Hrvatskog novinarskog društva, i to za uređivanje kulturnog priloga Forum Slobodne Dalmacije. Godine 2007. nagrađen je od Hrvatskoga društva katoličkih novinara godišnjom nagradom "za izuzetna novinarska postignuća i svjedočenje evanđeoskih vrijednosti putem sredstava društvenih komunikacija".
Dobitnik je i nagrade "Posvećeni život", koju su mu udijelili hrvatski redovnički poglavari i poglavarice uoči Svijećnice 2008. godine. Splitsko-dalmatinska županija nagradila ga je 2016. godine za osobito istaknuti doprinos novinarstvu.
Ivan Ugrin je predsjednik Nezavisnog sindikata Slobodne Dalmacije i član Središnjeg odbora Nezavisnih hrvatskih sindikata. Član je Hrvatskog društva katoličkih novinara, Matice hrvatske te Saveza za Poljica.