program uživo
06:15 Jutarnja molitva
06:30 Pozdrav iz studija

Miris zavičaja: Putovima Marije od Bosne i Rumeni list

Miris zavičaja: Putovima Marije od Bosne i Rumeni list
Hrvatske katoličke zajednice Göppingen i Geislingen, koje se nalaze u biskupiji Rottenburg-Stuttgart, vodi bosanski franjevac fra Ivica Jurišić. Zajednice će u studenome proslaviti zlatni jubilej - 50 godina od osnutka. To je jedan od razloga za razgovor s fra Ivicom, a u drugi je spomen na Mariju od Bosne. Radi se o ženi iz roda Kotromanića koja je živjela u 14. stoljeću, bila upamćena kao velika dobrotvorka te su joj Hrvati 2011. podignuli spomen ploču na ruševini starog grada Helfensteina u Geislingenu, gdje je Marija od Bosne živjela s mužem, grofom Ulrichom. Tu se zadnje nedjelje u rujnu okupe na misnom slavlju. Poslušajte u emisiji kako je bilo ove godine.
Druga tema emisije Miris zavičaja nas vodi u Švicarsku, gdje je 29. rujna održan 42. Rumeni list, susret hrvatske katoličke mladeži. O tome govori fra Branko Radoš.
Emisiju Miris i zavičaja koju uređuje i vodi Milka Rozić poslušajte u zapisu. 
 
 

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...