program uživo
')">
')">

S. Adriana Galić iz Konga: ''Marija, Ona koja me uči odgajati''

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).

Radeći u srednjoj školi sa mnoštvom djece, često se zapitam: ''Jesam li na pravom mjestu?'' Kako se osposobiti za rad u učionici sa 70-ero djece ( pa to umnoži sa više razreda i više predmeta...) ''Naoružaj se strpljivošću i voli'', to je odgovor koji često čujem, pa i sama sebi ponavljam:

''Budi strpljiva i voli ih''. Puno lakše reći, nego učiniti…Lako ih je voljeti, ali teško odgajati…

Svaka škola ima svoj program rada…mnoštvo pravila koja treba slijediti i u nastavi održavati…Često puta snage ponestane…Riječi zafale…i onda tražim snagu i utjehu u Onoj koja je i sama prošla tolike kušnje, nerazumijevanja, neprihvaćanja…kojoj nije falilo umora, ni neprestanog traženja odgovora…

Marija-Ona kojoj će mač probosti dušu, uči me da je ljubav jača od boli. Prenosim svojoj djeci ovu važnu poruku:''Ne povlači se pred onim što te čeka, iako se osjećaš  nedoraslim i nepotpunim. Otkrij snagu koja se krije u tebi i hrabro naprijed!Snagom Duha Svetoga sve se može! Samo vjeruj!!''

Marija-Ona koja je u Egipat s djetetom Isusom bježala

Gledam majke s djecom koje se sele iz mjesta u mjesto, djeca mijenjaju škole, prijatelje, uvijek nove životne navike…Nije lako, mnogi trpe i pate… Mnoštvo djece ni ne ide u školu iz nebrojenih razloga…Kako se ukorijeniti i smiriti na jednom mjestu kad je borba za goli život uvijek prisutna?.

Marija-Ona koja je Isusa izgubila i u hramu pronašla

Koliko puta sam gledala dijete pred sobom čiji pogled 'luta', nema stabilnosti, nema mira, stalno traga za nekim idealima koji ne donose radost ni duha ni duše, traganje koje ranjava srce i koje ostavlja velike ožiljke. Zlo često puta odnese pobjedu i život je zauvijek izgubljen…Zašto je 'Dom Oca mojega' nevidljiv mnogima??Hoću li ih ipak jednog dana 'naći' pored Onoga za kojega su trebali živjeti??

Marija-Ona koja susreće Isusa idući prema Kalvariji

Moja jedina želja je prenijeti ljubav koju osjećam prema Isusu na sve one koje svakodnevno susrećem i pomoći svima da Ga prepoznaju-jer On je tu među nama, uvijek prisutan. Bez imalo nametanja, želi da idemo s Njim ovom dolinom suza-samo tako naše suze mogu presušiti i osmijeh prevladati…

Marija-Ona koja je gledala Sina kako na križu umire

Darujući sebe, spašava nas sve!Poruka je to koja ne ostavlja ni jedno srce ravnodušnim. Ponekad je teško povjerovati u toliku ljubav-možda zato što smo svjesni svoje ograničenosti, slabosti…nismo sposobni u tolikoj mjeri ljubiti. Ali Isus je najveći učitelj ljubavi-trebamo naći načina kako ga ljubeći slijediti.

Marija-Ona koja je primila mrtvo tijelo svoga Sina

Izgubljenost, nemir, strah…sve te emocije se javljaju kad izgubimo voljenu osobu. Kako utješiti nekoga tko je izgubio dijete, pa nakon dva mjeseca ženu, pa nakon mjesec dana majku. Kad se cijeli svijet u pola godine preokrene i kaže: ''Kako prihvatiti toliku bol?? Sve što znam i volim nestaje… ''Gledajući Mariju koja je patila, jedinog Sina izgubila,sama ostala, javlja se utjeha…''

Marija-Ona pred kojom su Isusa u grob položili

O, Marijo, Majko naša, na koncu svog života Isus nam te darovao. Najveći si nam Božji dar. Ljubeći i služeći do kraja, učiš nas najvećim vrijednostima života.

LJUBI I SLUŽI i ti, po uzoru na našu Majku Mariju, lekcija je koju mnogi rado slušaju , ali je rijetki u djelo sprovode.

Molim s djecom na razne nakane…mnogi svoje muke i boli iznose, svoja  nadanja,svoje snove…ali ono što dira u srce je njihova ljubav prema Isusu-ŽIVJETI ZA ISUSA , S ISUSOM… To je ipak najvažnija od svih lekcija J

Još jednom veliki pozdrav iz DR Konga i 445 osmjeha (od mojih učenika) za sve koji za nas mole..

Vaša s.Adriana Galić

 

 

 

S. Adriana Galić iz Konga: ''Marija, Ona koja me uči odgajati''