program uživo
')">
')">

Biskupi 'Ad limina' i Meeting G2 teme Mirisa zavičaja

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Biskupi 'Ad limina' i Meeting G2 teme Mirisa zavičaja

U nedjelju 18.11.2018. emisija Miris zavičaja kolegice Milke Rozić bavila se dvjema temama.

Prva tema vodi u Vječni Grad gdje su proteklih dana hrvatski biskupi u pohodu 'ad limina' imali susret s papom Franjom, pohodili razne kongregacije, vijeća i urede Svete Stolice, posjetili rimske bazilike i Papinski hrvatski zavod sv. Jeronima, gdje su slavili mise. Tijekom pohoda upriličeno je i nekoliko kulturno-znanstvenih događaja kojima je naglašena naša kršćanska prošlost te veze Hrvata i Svete stolice, kao i hrvatska prisutnost u Rimu.  Zanimljiv je, primjerice, podatak da je papa Hadrijan II. odobrio glagoljske liturgijske knjige koje su sveti Ćiril i Metod sa svojim učenicima donijeli u Rim. Glagoljica je bila pismo kojim su bile napisane liturgijske knjige rimskog obreda na starohrvatskom, odnosno na staroslavenskom jeziku. Opća Crva dobila je to tek nakon Drugog vatikanskog sabora. Mi smo to imali već više od tisuću godina ranije.

U drugome dijelu emisije osvrnuli smo se na Konferenciju Meeting G2 u Zagrebu, a radi se o susretu poslovnih ljudi hrvatskog podrijetla iz raznih dijelova svijeta. Konferencija, koja je održana protekloga tjedna četvrti put, imala je temu „Pogled u budućnost“

Emisiju poslušajte ovdje.