program uživo
22:00 Dnevnik radio Vatikana
22:30 Molitva povečerja

30 godina od smrti Sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji

30 godina od smrti Sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji

Ove godine se obilježava 30 godina od smrti Sluge Božjega o. Ante Gabrića, misionara u Indiji. Tim povodom u Hrvatskoj borave otac Xavier Silvester i o. Boidya Prolay iz Indije. Posjetili su Međugorje i naš radio, te posvjedočili o suživotu s ocem Gabrićem i posljednjim danima njegova života.  Otac Silvester, kapelan o. Gabrića govorio je o svemu dobrome što je u siromašnim selima Indije učinio ovaj sveti čovjek, naviještajući  Evanđelje, a  o. Boidya Prolay, koji je kao dijete ministrirao ocu Gabriću, kazao nam je kako je njegovo svećeničko zvanje plod Gabrićeva djelovanja. Čut ćemo i o čudima koja su se dogodila po zagovoru o. Ante Gabrića, o suradnji njega i Majke Tereze, te o gradnji škole za djecu koja bi nosila ime Ante Gabrića. Cijelu emisiju možete poslušati ovdje.

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...