program uživo
02:15 Oaza života
03:15 Popsacro val

Put srca: Darivanjem odgajati

Put srca: Darivanjem odgajati

Još malo pa ulazimo u najokićenije vrijeme u godini, tzv. VRIJEME DARIVANJA! Za svijet to je vrijeme blagdana (onako nedefinirano), ali mi kršćani trebali bi učiti našu djecu da su to određeni dani koji nose određena značenja i poduke, daju nam primjere i traže nasljedovanje u ljubavi, žrtvi, pomišljanju na druge i suosjećanju za one koji su u potrebi.

To je i vrijeme izdašnih kupovina, kao da se sve usmjerilo na to da od nas izvuku što više novca…. Zato poklon-paketi, već spremni, već šareni i primamljivi čuče na samim ulazima svih trgovačkih lanaca i supermarketa.

Za nas kršćane ovo je i vrijeme izazova: hoćemo li pasivno otvarati svoje ionako tanke novčanike i svojoj djeci kupovati ove dobro upakirane jeftine proizvode koji najčešće zagađuju i naša tijela, ostave, a po ružnoći i beskorisnosti igračaka - ponajviše i dječje duše.

U ovoj emisiji progovorit ćemo stoga o VAŽNOSTI ODABIRA ONOGA ŠTO DARUJEMO DJECI – jer svaki taj darovani dar jest odgojni primjer onoga što smatramo vrijednim i korisnim. I svaki trud uložen u dar i u vrijeme koje provodimo darujući i bivajući s onima koje darujemo – pokazuje zapravo do čega nam je stalo. I te vrijednosti i običaje usađujemo i svojoj djeci.

Gost emisije je gospodin MARIN PERIŠ, urednik u tvrtki Salesiana d.o.o. Salesiana je izdavačka kuća koju vode Salezijaci - to je tvrtka za nakladništvo i društvene komunikacije koja objavljuje izdanja katehetske, odgojne, duhovne, popularne i znanstvene tematike.

Gospodin Marin Periš je također i medijski aktivan -  honorarno radi na Laudato TV u autorskom projektu "Božanstvena Komedija".

Više o svemu poslušajte u najnovijoj emisiji, urednice i voditeljice Paule Tomić.

 

v

 

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...