program uživo
')">
')">
11:50 Duhovna pjesma dana
12:00 Zvona, Anđeo Gospodnji i Gospina poruka

Ususret Božiću: "Nosim ti radost!"

Ususret Božiću: "Nosim ti radost!"

Od 2.prosinca RPMM organizira akciju Nosim ti radost. Ideja je kroz posjet pojedincima i ustanovama promicati istinske vrijednosti najradosnijeg kršćanskog blagdana. Želimo potaknuti društvo i zajednicu na promišljanje o tome što je to uistinu Božić, koje su njegove vrijednosti i što ja kao kršćanin, vjernik mogu učiniti za drugoga da bi mu Božić bio radosniji.  

Božić, kao blagdan koji slavi ljubav Boga prema ljudima, upućuje nas na drugog čovjeka, na bližnjega, na susjeda u potrebi, u nevolji, upućuje nas na brata, sestru koje dugo nismo nazvali, na usamljenu majku, baku koju dugo nismo posjetili. Upućuje nas na oprost, na zagrljaj, na istinsku ljudskost.

Projektom Nosim ti radost želimo svakoga potaknuti da, kroz advent, iščekujući Božić, prepozna rođenje Isusovo u bližnjima. Darujući ne samo darove i materijalne potrepštine nego prije svega darujući sebe – svoje vrijeme, pažnju, lijepu riječ. A to svatko može!

Kao poticaj za susret s bližnjima budi uz naš program nedjeljom u 14.15 i svakim radnim danom u 12:35 kada ti donosimo priče osoba kojima smo mi donijeli radost ovog Adventa. A prije nego se odlučiš koga ćeš razveseliti u zapisu poslušaj radio spot za ovaj projekt.