program uživo
18:00 Krunica - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova
19:00 Sv.misa - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova

S projektom Nosim ti radost u udruzi Susret!

S projektom Nosim ti radost u udruzi Susret!

O2.12.2018. godine naša Radiopostaja organizira akciju "Nosim ti radost". Ideja je kroz posjet pojedincima i ustanovama promicati istinske vrijednosti najradosnijeg kršćanskog blagdana. Želimo potaknuti društvo i zajednicu na promišljanje o tome što je to uistinu Božić, koje su njegove vrijednosti i što ja kao kršćanin, vjernik mogu učiniti za drugoga da bi mu Božić bio radosniji. Božić, kao blagdan koji slavi ljubav Boga prema ljudima, upućuje nas na drugog čovjeka, na bližnjega, na susjeda u potrebi, u nevolji, upućuje nas na brata, sestru koje dugo nismo nazvali, na usamljenu majku, baku koju dugo nismo posjetili. Upućuje nas na oprost, na zagrljaj, na istinsku ljudskost. Projektom "Nosim ti radost" želimo svakoga potaknuti da, kroz advent, iščekujući Božić, prepozna rođenje Isusovo u bližnjima. Darujući ne samo darove i materijalne potrepštine nego prije svega darujući sebe – svoje vrijeme, pažnju, lijepu riječ. A to svatko može. Ovih dana, s tim ciljem, posjetili smo udrugu Susret Čitluk, te im unijeli dašak radosti u njihovu svakodnevnicu!

U posjet su išli naši Ivana Čilić, Dijana Vranić, Mateo Ivanković i kolega Andrija Šego koji je razgovarao s predsjednicom Udruge, s volonterima, s roditeljima i onima koje smo taj dan zatekli u Udruzi. Poslušajte zapis.

 

novosti iz Crkve

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...