program uživo
')">
')">
11:20 Međugorske minute
11:50 Duhovna pjesma dana

Jure i Mara Vasilj iz Međugorja proslavili 65 godina braka

Jure i Mara Vasilj iz Međugorja proslavili 65 godina braka

Jure Vasilj (rođen 1929. godine) i Mara Vasilj (rođena 1931. godine) iz Međugorja proslavili su 65 godina braka. Oni su se vjenčali u staroj crkvi u Međugorju 28. prosinca 1953. godine. Imaju petero djece (Ivan, Iva, Nikola, Viktor i Ankica), koji su im podarili četrnaestero unučadi i četvero praunačadi. Oboje su rođeni u Međugorju, a dio života proveli su u Sarajevu, odakle su se s djecom vratili u rodno mjesto.

Djeca i unuci organizirali su im proslavu ove godišnjice braka na kojoj je bilo više gostiju nego na njihovom vjenčanju, kada su proslave vjenčanja, svjedoče oni, bile puno skromnije nego danas, a blagoslovili su ih fra Perica Ostojić i fra Josip Marija Katalinić.

-Vjera u Boga nam sve znači. Vjera u Boga, ljubav i sloga i to je recept za uspješan brak. Tako smo i djecu odgajali, poručuju Jure i Mara Vasilj, koji se čude sve većoj krizi braka i obitelji u našem narodu te naglašavaju kako njihova ljubav još uvijek traje, jer kažu, sada u starosti jedno drugom trebaju više nego kad su bili mladi.