program uživo
22:00 Dnevnik radio Vatikana
22:30 Molitva povečerja

Čestitka i zahvala mons. Henryka Hosera na svetkovinu Marije Bogorodice

Čestitka i zahvala mons. Henryka Hosera na svetkovinu Marije Bogorodice

Na kraju današnje mise u 11 sati, na svetkovinu Marije Bogorodice, mons Henryk Hoser uputio je prigodnu čestitku i zahvalu koju donosimo u cijelosti:

''Svetkovina Marije Bogorodice,  koju slavimo u Međugorju dobila je jedno posebno značenje. Naša župa živi intezivno marijansko štovanje i časti Majku Božju u Njezinu poslanju Kraljice mira.

Od srca zahvaljujem Njegovoj Ekselenciji, Apostolskom Nunciju Mons. Luigi Pezzuto, za njegovu nazočnost među nama i što je predslavio dvije glavne sv. Mise: polnoćku i župnu sv. Misu. U njegovoj pratnji je njegov tajnik Mons. Henryk Jagodzinski, koji danas slavi rođendan, 50 godina života. Monsinjore, sretan Vam rođendan!

Sudjelovanje Apostolskog Nuncija na svetkovini u Međugorju snažno pokazuje pastorlanu skrb Pape Franje prema ovome mjestu međunarodnih hodočašća i prema župljanima prožetima dubokom vjerom.

Osim toga zahvaljujem ocu Provincijalu, fra Miljenku Šteki, koji nam se pridružio, i svim franjevcima, čuvarima župe sv. Jakova.

Svima vama, od srca upućujem želje za novo vrijeme: sreće, radosti, puno nade za miran život tijekom cijele godine Gospodnje 2019. Kraljice mira, moli za nas!''

 

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...