program uživo
')">
')">

Miris zavičaja 23.12.2018. – Božićni običaji kod šokačkih Hrvata u Beregu okolici Sombora

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Miris zavičaja 23.12.2018. – Božićni običaji kod šokačkih Hrvata u Beregu okolici Sombora

Događaji oko Božića u pučkoj su tradiciji urodili brojnim običajima, tako da razni narodi imaju svoje običaje i navike za Božić. Bogatstvo je božićnih običaja i u hrvatskom narodu.

Hrvati su, unatoč povijesnim okolnostima koje su ih raspršile u druge zemlje i krajeve u kojima danas žive kao nacionalna manjina, uspjeli ponijeti svoje običaje i vrijednosti te ih sačuvati do danas.

U emisiji Miris zavičaja od 23.12.2018. pokušali smo doznati kako se božićni pučki običaji njeguju kod šokačkih Hrvata u mjestu Bereg (Bački Brijeg), u okolici Sombora u Vojvodini. Sljedeće godine mjesto slavi i visoku 700. obljetnicu. Ugostili smo Milorada Stojnića, predsjednika HKPD-a Silvije Strahimir Kranjčević te 70godišnjeg g. Ivana Gorjanca, koji je 'divanio' o običajima iz svoga djetinjstva.

U drugome dijelu emisije poslušajte što je za Božić iseljenicima poručio gospićko-senjski biskup Zdenko Križić.

Emisiju urednice i voditeljice Milke Rozić poslušajte u zapisu.