program uživo
')">
')">
06:45 Biblijska poruka dana - tumači fra Tomislav Pervan
07:00 Najava programa iz studija

Nadbiskup Hoser susreo se s načelnikom Čitluka

Nadbiskup Hoser susreo se s načelnikom Čitluka

Apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje nadbiskup Henryk Hoser posjetio je Općinu Čitluk te se susreo s općinskim načelnikom Marinom Radišićem.

Na sastanku je nadbiskup Hoser upoznao Radišića s ulogom apostolskog vizitatora koju mu je povjerio papa Franjo, iznio svoje dojmove o župi Međugorje, te govorio o plodovima Međugorja i planovima vezanim za izgradnju svetišta.

Načelnik Radišić svog je gosta upoznao s osnovnim karakteristikama općine Čitluk, a govoreći o aktivnostima jedinice lokalne samouprave Radišić je poseban naglasak stavio na aktivnosti vezane za unaprjeđenje infrastrukture u župi Međugorje koju svake godine posjeti veliki broj hodočasnika.

Mons. Hoser i Radišić, govoreći o planovima za buduće razdoblje, izrazili su spremnost na zajedničku suradnju kako bi se župa Međugorje nastavila razvijati na radost župljana koji u njoj žive, ali i kako bi župa Međugorje mogla pružiti što bolje uvjete hodočasnicima koji svakodnevno posjećuju tu župu, priopćeno je iz Općine Čitluk, a prenosi Fena.