program uživo
06:00 Gospina poruka i pjesma Majci Mira
06:15 Jutarnja molitva

Papa odobrio dekrete za jednu sveticu, 14 blaženica i dvije časne službenice Božje

Papa odobrio dekrete za jednu sveticu, 14 blaženica i dvije časne službenice Božje

Papa Franjo primio je 15. siječnja u audijenciju prefekta Kongregacije za kauze svetaca kardinala Angela Becciua tijekom koje je dao odobrenje Kongregaciji da proglasi nove dekrete o čudima i herojskim krepostima, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice, a prenosi Informativna katolička agencija.

Priznato je čudo koje se se dogodilo po zagovoru blažene Margarite Bays, djevice, iz Franjevačkog svjetovnog reda, čime je otvoren put za njezino proglašenje svetom. Margarite je rođena u Pierrazu u Švicarskoj 8. rujna 1815. a umrla u Sivierezu u Švicarskoj 27. lipnja 1879. Jednim od dekreta priznato je mučeništvo službenica Božjih Marie de Carmen (svjetovnog imena Isabella Lacaba Andía) i 13 drugarica. Bile su franjevke koncepcioniste a ubijene su iz mržnje prema vjeri 1936. godine i sada su stekle naslov blaženica.

Odobrena su i dva dekreta kojima se priznaju herojske kreposti službenici Božjoj Anni Kaworek, suutemeljiteljici Kongregacije sestara sv. Mihaela arkanđela i službenici Božjoj Soledad Sanjurjo Santos (svjetovnog imena Maria Consolata), redovnici Kongregacije službenice Marije služiteljice bolesnih čime one postaju časne službenice Božje, prenosi IKA.

 

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...