program uživo
')">
')">

Od 18. do 25. siječnja Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Od 18. do 25. siječnja Svjetska molitvena osmina za jedinstvo kršćana

Slavljem Večernje u rimskoj bazilici Sv. Pavla izvan zidina danas započinje Molitvena osmina za jedinstvo kršćana o temi: „Teži za samom pravdom“.

Papa Franjo tim povodom uputio je na kraju opće audijencije u Vatikanu apel povodom predstojeće Molitvene osmine za jedinstvo kršćana.

-I ove smo godine pozvani moliti da svi kršćani ponovno budu jedna obitelj, u skladu s voljom Boga koji želi „da svi budu jedno“ (Iv 17, 21). Ekumenizam nije nešto što nam se nudi tek kao jedna od mogućnosti. Naš je cilj ostvariti zajedničko i dosljedno svjedočanstvo u afirmaciji istinske pravde i u potpori najslabijih, kroz konkretne, primjerene i učinkovite odgovore, poručio je Papa.

Prvotna svrha Molitvene osmine bila je, obraćenje kršćana nekatolika i njihov povratak u Katoličku crkvu, a danas, nakon II. vatikanskog sabora, više se naglašava molitva za istinsko obraćenje svih kršćana, bez istinskog obraćenja nema ni pravog jedinstva. U programu Radiopostaje Mir Međugorje o Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana, govorio o. Jure Zečević, tajnik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za ekumenizam i dijalog. S njim je razgovarala Dragana Pavlović.