program uživo
')">
')">
06:45 Biblijska poruka dana - tumači fra Tomislav Pervan
07:00 Najava programa iz studija

Predstavnici katoličkih medija u sjedištu HBK u Zagrebu

Predstavnici katoličkih medija u sjedištu HBK u Zagrebu

Na poticaj riječkog nadbiskupa i metropolita Ivana Devčića, predsjednika Odbora HBK za sredstva društvene komunikacije, i u organizaciji Hrvatske katoličke mreže, u sjedištu HBK na zagrebačkom Ksaveru održan je susret s predstavnicima elektroničkih i tiskanih medija.

Poseban naglasak susreta bilo je predstavljanje Hrvatske katoličke mreže, te povezivanje s predstavnicima drugih medija koji žele sudjelovati u jačanju vizije koju kreira Katolička Crkva u Hrvatskoj preko svojega krovnog medijskog tijela Hrvatske katoličke mreže u koje su od ljeta 2018. integrirani Hrvatski katolički radio, Informativna katolička agencija i portal hkm.hr, te novi mediji (Facebook, Instagram i Twitter).

Ravnatelj Hrvatske katoličke mreže mons. Fabijan Svalina govorio je o želji HKM-a da potakne suradnju medija na crkvenom području kako bi bili plodonosniji i zauzetiji.

-Njegujući svoje vlastitosti svatko u svojem mediju, kroz mrežu suradnje možemo produžiti vijek trajanja određenoj vijesti. A određene će teme biti prisutne u javnosti onoliko koliko mi budemo dali doprinosa tome, napomenuo je mons. Svalina.

Glavni urednik HKM-a Siniša Kovačić kolegama iz drugih medija rekao je kako je ključna poruka ovakvog susreta graditi odnose i stvarati novu praksu susreta.

-Svjesni svih potencijala, sadržaja i mogućnosti želimo poslati poruku da nam je važna svaka nit suradnje da bismo mogli govoriti o mreži, kazao je, između ostalog Kovačić, a prenosi IKA.

Budući da su katolički novinari pozvani i na solidarnost, na susretu je predstavljen poziv za potporu Radio Mariji Srbije koja predstavlja jedini radio na hrvatskom jeziku u toj zemlji.

Pozivu na susret odazvali su se predstavnici brojnih katoličkih medija, a Radiopostaju Mir Međugorje predstavljali su direktor Vedran Vidović i glavna urednica Sanja Pehar.

Nadbiskup Devčić podsjetio je na zajednički cilj što ga je Isus povjerio svojim učenicima – ići po svem svijetu i naviještati Njegovu riječ, te činiti učenicima druge ljude. U tome sudjeluju i katolički novinari i mediji. Pozvao je na nastavak udruživanja i umrežavanja, te napomenuo kako i medijska sredstva podupiru duhovno povezivanje, piše IKA. Poželio je svima uspješnu medijsku godinu, a njegov pozdravni govor poslušajte u zvučnom zapisu.