program uživo
')">
')">
02:15 Oaza života
03:15 Popsacro val

U Mostaru predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića

U Mostaru predstavljena knjiga biskupa Ratka Perića

Nakon što je predstavljena u Zagrebu 22. siječnja knjiga „Nada koja ne postiđuje” mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića, predstavljena je 7. veljače, i u Mostaru, u velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače.

Knjiga je izdana u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije Zagrebačkoga nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca, blaženika i mučenika, a predstavljanje je organizirao Biskupski ordinarijat Mostar. Knjigu “Nada koja ne postiđuje” objavio je mostarski nakladnik Crkva na kamenu.

Kako to navodi recenzent mons. dr. Stjepan Kožul, ''knjiga je to zanimljiva naslova o blaženom Alojziju Stepincu čije je štovanje u stalnom porastu ne samo kod nas nego i u svijetu. U knjizi su sabrani živopisni podaci popraćeni prigodnim svjedočanstvima, tumačenjima, posebnim naglascima i pohvalama krijeposti što krase Alojzija Stepinca''.

O knjizi su, uz biskupa Perića, govorili i mons. Jure Bogdan, vojni biskup u Republici Hrvatskoj, prof. dr. Ivica Šarac, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. Božo Goluža, glavni urednik Crkve na kamenu, a što su rekli poslušajte u audiozapisu koji je pripremila kolegica Višnja Spajić.