program uživo
06:15 Jutarnja molitva
06:30 Pozdrav iz studija

U četvrtak u 18 sati sveta misa u spomen na pobijene fratre i vjernike Mostara i okolice

U četvrtak u 18 sati sveta misa u spomen na pobijene fratre i vjernike Mostara i okolice

14. veljače 1945. u Mostaru su partizani ubili i u Neretvu bacili sedmoricu hercegovačkih franjevaca: provincijala fra Leona Petrovića, iz Klobuka; u 62. godini života, fra Grgu Vasilja, iz Međugorja; u 59. godini života, fra Jozu Bencuna, iz Međugorja; u 76. godini života, fra Rafu Prusinu, iz Hamzića; u 61. godini života, fra Bernardina Smoljana, iz Rodoča; u 61. godini života, fra Kažimira Bebeka, iz Vitine; u 44. godini života i fra Nenada Venancija Pehara, iz Stubice (župa Studenci), u 35. godini života.

Za njihove grobove do danas se ne zna.

-U četvrtak, 14. veljače u 18.00 sati, u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru slavit ćemo svetu misu u spomen na pobijene fratre i vjernike grada Mostara i okolice, koji su žrtve II. svjetskog rata, poraća i Domovinskog rata! Iskreno Vas pozivamo na ovo spomen-slavlje! Mir i dobro, stoji u dopisu gvardijana Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla iz Mostara fra Danko Perutina.

Novosti iz Međugorja

Izdvojeno iz programa

Svaki ponedjeljak u 8:20 emitiramo rubriku Pitajte svećenika. Rubrika je tu u kojoj svećenici odgovaraju na Vaša pitanja, koja postavljate tijekom tjedna. Pitanja mogu biti anonimna, a možete ih slati putem elektroničke pošte (...

Riječ kao lijek je kratka poticajna rubrika koju možete poslušati u programu Radiopostaje Mir Međugorje svakim danom osim nedjelje u 11:55h i 19:15h. 

Rubriku vodi i uređuje Ivana Grbavac.

Prava je riječ u pravo vrijeme kao čaša vode u...