program uživo
')">
')">
18:00 Krunica - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova
19:00 Sv.misa - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova

Misli u samoći u Ispovjedaonici svijeta

Misli u samoći u Ispovjedaonici svijeta

Kao da je Međugorjem u sred zime s našom kamerom šetao otac Thomas Merton kada je davao naslov svojoj knjizi ''Misli u samoći''. Rijetki su prizori kada u Međugorju možete biti u samoći – izvanjskoj. U ovoj Ispovjedaonici svijeta 'gužva' je uvijek, a samoću – nutarnju – mnogi, kao nigdje drugdje, postižu upravo u tim ispovjedaonicama.

''U samoći sam napokon otkrio da si ti čeznuo za ljubavlju mojega srca, Bože moj, za ljubavlju mojega srca onakvom kakva jest – ljubav srca čovječjega'', napisao je Merton u svom djelu Misli u samoći, te objasnio kako je ''prava svrha kršćanske samoće ljubiti druge makar s djelićem čistoće i snage Božje ljubavi prema nama''.

Merton u prvi plan stavlja samoću kao neotuđivu potrebu svakoga čovjeka, smatrajući kako nam samoća, ne nužno izvanjska, koliko ona nutarnja, pomaže da postanemo više mi sami. Veće skupine hodočasnika iz cijelog svijeta već dolaze u Međugorje kako bi osjetili tu nutarnju samoću, ispovjedili se, zamolili zagovor Kraljice Mira… Prve zrake sunca već se pojavljuju, temperature su iznad ništice... Iako se najavljuje još nekoliko hladnih dana, mnogi se već raduju proljeću, a kako je Međugorje izgledalo ove zime prekriveno snijegom podsjećamo vas u kratkom videu koji je snimila naša ekipa. Uživajte!