program uživo
')">
')">
19:00 Sv.misa - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova
20:30 Riječ kao lijek

Fra Mate Dragićević svakog je četvrtka na primjerima svetaca ohrabrivao naše slušatelje

Fra Mate Dragićević svakog je četvrtka na primjerima svetaca ohrabrivao naše slušatelje

Jučer (25. veljače 2019. godine) je u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, okrijepljen sv. sakramentima, blago u Gospodinu preminuo njegov sluga svećenik, ekonom Hercegovačke franjevačke provincije, suradnik Radiopostaje Mir, rodom iz župe Međugorje, fra Mate Dragićević u 70. godini života, 52. godini redovništva i 45. godini svećeništva.

Fra Mate Dragićević rođen je 23. listopada 1949. u Miletini, župa Međugorje. Osnovnu školu završio je u Miletini i Jablanici, Franjevačku gimnaziju i sjemenište u Visokom, ispit zrelosti 1967. godine. Franjevački habit obukao je iste godine, a filozofsko-teološki studij pohađao je na Franjevačkoj bogosloviji u Sarajevu i u Würzburgu u Njemačkoj.

Za svećenika je zaređen u Austriji 29.6.1974. Fra Mate je bio župnik, gvardijan, odgojitelj bogoslova i novaka, definitor, vikar, tajnik i ekonom Hercegovačke franjevačke provincije. U Međugorju je vodio i duhovne obnove. Surađivao je s Radiopostajom Mir Međugorje, uređujući emisiju Stopama svetog Franje i propovijedajući u emisiji Spomeni se da svetkuješ dan Gospodnji. Dok ga bolest nije spriječila uređivao je i vodio emisiju Stopama svetaca – svakog četvrtka. Posljednja je emitirana 20. prosinca prošle godine.

U emisiji Stopama svetaca fra Mate je na primjerima svetaca ohrabrivao naše slušatelje kako bi stvorili svoje vlastito umijeće življenja prema kršćanskim vrednotama.

Sv. misa zadušnica za pokojnog fra Matu slavila se danas u crkvi sv. Petra i Pavla u Mostaru, a pokopan je na Novom groblju na Humcu. In memoriam koji smo objavili u programu našeg radija, a kojega je pripremio Velimir Begić, poslušajte u tonskom zapisu.