program uživo
')">
')">
19:00 Sv.misa - izravni prijenos iz crkve sv.Jakova
20:30 Riječ kao lijek

Opstali smo u ljubavi prema Crkvi, obitelji i hrvatskom rodu – Hrvati s Kosova

Opstali smo u ljubavi prema Crkvi, obitelji i hrvatskom rodu – Hrvati s Kosova

Tema emisije Miris zavičaja od 10. ožujka 2019.  bili su Hrvati s Kosova, a sugovornik u emisiji bio je g. Pavao Palić, promicatelj pobožnosti prema mučenicima s Janjeva i Letnice i član Udruge Janjevo.

U Janjevu, staroj dubrovačkoj enklavi, najstarijoj hrvatskoj dijaspori, živi danas 200tinjak  stanovnika koje sabire i o kojima se brine don Matej Palić. Opstali su više od sedam stoljeća radi žilavosti toga stanovništva i katoličke vjere kao izvora snage.

Brojnija je zajednica odseljena u Hrvatsku, koja je 7. ožujka obilježila spomendan sluge Božjega fra Alojzija Palića, Hrvata s Janjeva.

U 'domovinskom Janjevu', Kistanjama, misno slavlje predvodio je zadarski nadbiskup Želimir Puljić. U zagrebačkoj Dubravu misu je predvodio fra Robert Ćibarić.

Hrvati s Kosova imaju i svoje blaženike: fra Serafina Glasnovića Kodića i don Antona Muzića, koji su stradali za vrijeme komunističke vlasti Envera Hoxhe.

Prošle godine dobili su i biskupa, mons. Petra Palića.

 „Održala nas je ljubav prema Katoličkoj crkvi, obitelji i hrvatskom rodu“, istaknut će g. Palić u emisiji koju uređuje i vodi Milka Rozić. Poslušajte audiozapis.