program uživo
')">
')">

Sljedeći tjedan prva ovogodišnja međunarodna duhovna obnova

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Sljedeći tjedan prva ovogodišnja međunarodna duhovna obnova

26.međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, održat će se u Međugorju od 18. do 22. ožujka 2019. godine.

Tema susreta u Gospinoj školi je: „Idi za mnom!“ (Mk 10, 21), a to će biti i tema svih međunarodnih duhovnih obnova u Međugorju kroz ovu godinu.

Predavač na duhovnoj obnovi je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, a duhovna obnova održat će se u Novoj dvorani u Međugorju.

-Jednom godišnje imaju duhovnu obnovu. Redovito je to u ožujku, na početku jednog novog hodočasničkog vala, koji se nama rađa u ožujku, na poetku godine u kojoj će raditi s hodočasnicima. Dolaze iz jedanaest različitih jezičnih područja iz dvadesetak zemalja, kazala je za Radiopostaju Mir Međugorje Marija Dugandžić, koja u ime župnog ureda Međugorje organizira duhovne obnove, a govorila je i programu.

-Svaki dan se započinje Klanjanjem Isusu u presvetom oltarskom sakramentu. Tu je i molitveni pohod na Brdo ukazanja i Križevac, sudjeluju na večernjem molitvenom programu u crkvi, a u srijedu će biti i na korizmenoj meditaciji za župljane koja se organizira svake srijede u korizmi. Nakon meditacije ostat će na druženju i večeri sa župljanima. Posnoj večeri. Jede se kruh i voda, odnosno čaj i to je jedan od trenutaka koji je njima posebno dragocjen i zanimljiv – susresti se župljanima župe Međugorje i razmijeniti iskustva, kazala je Marija Dugandžić i dodala da postoji i radni dio kako bi se olakšala organizacija hodočašća.

Uz ovu, u Međugorju se kroz godinu organiziraju i druge duhovne obnove. Već u svibnju je duhovna obnova za život, odnosno duhovna obnova  za liječnike i medicinsko osoblje, branitelje života, molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice…

U lipnju je 8. Međunarodno hodočašće za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a u srpnju 24. Međunarodna duhovna obnova za svećenike. Dvadeseta međunarodna duhovna obnova za bračne parove je u studenom.