program uživo
')">
')">

Vjernici iz Srebrenice hodočastili u Međugorje

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Vjernici iz Srebrenice hodočastili u Međugorje

Dvadesetak vjernika iz župe Zvornik/Srebrenica boravilo je ovih dana u Hercegovini. Najprije su nazočili otvaranju izložbe radova sa međunarodne likovne kolonije Srebrenica 2016./2017. u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu. U petak su posjetili i prostorije Radiopostaje „Mir“ Međugorje u pratnji župnika fra Jose Oršolića te su kasnije gostovali u programu.

Župnik fra Joso Oršolić govorio je o životu katolika srednjeg Podrinja, tj. o životu dvjestotinjak katolika ove župe na istoku Bosne.

-Crkva je ipak živa, i to pisana velikim slovom. Na prvoj svetoj misi je bilo samo dvoje vjernika. Rekao sam im da ću dolaziti svake nedjelje jer je do tada svećenik dolazio sam jednom mjesečno, iz Tuzle, a kasnije iz Sarajeva, kazao je fra Joso.

U programu našega radija gostovali su i Ljubica Lončarević iz Bratunca, Ivan Milas iz Potočara kod Srebrenice i Vesna Nikolić iz Zvornika. Razgovore s njima moći ćete poslušati sljdeći tjedan.

Svi su govorili o svojim životnim putevima, posebno se osvrćući na onaj put koji ih je doveo do Podrinja gdje i danas žive.

Vjernici ove župe nakon obilaska prostorija radija obišli su Križevac, a potom Majčino selo.