program uživo
')">
')">

Počinje pobožnost trinaest utoraka sv. Anti

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Počinje pobožnost trinaest utoraka sv. Anti

Danas počinje pobožnost trinaest utoraka sv. Anti na Humcu kod Ljubuškog. U crkvi sv. Ante svakog utorka će u 17:30 sati biti molitva krunice, a nakon toga pobožnost i sv. misa počinju u 18 sati.

Pobožnost trinaest utoraka redovito se obavlja zajednički kao duhovna priprava za blagdan svetog Ante. Utorak je posvećen svetom Anti, jer su toga dana njegovi smrtni ostaci preneseni u Padovu i pokopani u crkvi Sv. Marije, kasnije pretvorenoj u veličanstvenu Svečevu baziliku. Utoraka je trinaest na spomen 13. lipnja, datuma Antina preminuća – odakle i nabrajanje trinaest milosti u poznatoj pjesmi “Ak’ čudesa tražiš” što ih Bog dijeli vjernicima po njegovu zagovoru. Pobožnost trinaest utoraka sv. Anti na Humcu kod Ljubuškog u našem programu najavio je fra Dario Dodig, humački gvardijan, a s njim je razgovarala kolegica Ivana Čilić.