program uživo
')">
')">

Fra Marinko Šakota: Međugorje je Gospina škola u kojoj nas uči razlučivati

Fra Marinko Šakota: Međugorje je Gospina škola u kojoj nas uči razlučivati

Sutra u Međugorju  završava 26. međunarodna duhovna obnova za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje, koja je počela 18. ožujka, a okupila je 360 sudionika iz 28 zemalja.Tema ove duhovne obnove, kao i ostalih u 2019. je:„Idi za mnom!“. Duhovna obnova nastavljena je jutros Klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu, a potom je sudionicima predavanje održao međugorski župnik fra Marinko Šakota, koji je govorio o razlučivanju. ''Međugorje nas uči razlučivanju'' kazao je, između ostalog fra Marinko, koji je predavač na ovogodišnjoj duhovnoj obnovi za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje:

Međugorje – to je Gospina škola u kojoj nas uči razlučivati. Primjerice u svom pozivnu na mir Gospa kaže: ''Molite Boga da Vam dadne pravi mir''. Iz Gospinih riječi, u kojima spominje 'pravi mir', zaključujemo da postoji i krivi, odnosno lažni mir. Kakav je to lažni mir i zašto ga čovjek ne prepozna kao lažnog? Svaki čovjek traži mir, ja spominjem često alkoholičara ili onoga koji upadne u ovisnost o drogi ali imamo i drugih oblika… I ta osoba traži mir, i kad uzme alkohol… Već smo razlučili kad netko pije vino, to je  dobro, normalni je popiti vino, ali ako pije vino da pronađe mir ili kao izlaz iz nekog problema, to je onda problem. I ljudi koji su optužili i dali razapeti Isusa imali su mirnu savjest. Sve su činili po zakonu. Gospa nam pokazuje gdje trebamo tražiti pravi mir. Ona kaže: ''Samo je u Bogu pravi mir''. Ako je mir moguće pronaći samo u Bogu, to znači da ga je uzaludno tražiti izvan Boga, u stvarima i ljudima, kazao je fra Marinko Šakota.

Sudionici međunarodne duhovne obnove za organizatore hodočašća, voditelje centara mira, molitvenih i karitativnih skupina vezanih za Međugorje danas su molili na Brdu ukazanja, a u srijedu na Križevcu. Večeras će sudjelovati u molitvenom programu u crkvi sv. Jakova u Međugorju, a duhovna obnova završava sutra u petak Klanjanjem Presvetom oltarskom sakramentu, razmjenom iskustava i Svetom misom.