program uživo
')">
')">

Crkvica u Bosanskom Petrovcu gotova do blagdana sv. Petra i Pavla?

Poruka greške

  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u include_once() (line 1387 od /home/radiomed/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? u require_once() (line 341 od /home/radiomed/public_html/includes/module.inc).
Crkvica u Bosanskom Petrovcu gotova do blagdana sv. Petra i Pavla?

S prvim danima proljeća nastavilo se s radovima na izgradnji crkvice na katoličkom groblju u Bosanskom Petrovcu. Naliveni su betonski temelji za crkvu i zvonik, a idućih dana započet će se i sa zidanjem građevine. Želja je u Banjolučkoj biskupiji da građevinski radovi budu završeni do blagdana sv. Petra i Pavla, 29. lipnja, kada bi bio njen blagoslov, a sve u kontekstu 70. obljetnice rušenja stare župne crkve sv. Petra koja se nalazila u samom središtu Bosanskog Petrovca koju su komunističke vlasti porušile 1949. a crkveno zemljište nacionalizirale. Tako bi katolički vjernici u Bosanskom Petrovcu nakon 70 godina opet dobili svoju bogomolju. Kako se i vi možete uključiti u ovaj projekt i pomoći braći i sestrama u toj župi da imaju crkvu za molitvu, kolega Dragan Soldo je razgovarao s don Davorom Klečinom, župnikom u Drvaru, Bosanskom Grahovu i Ključu.

Razgovor poslušajte u audiozapisu.